088 0101 200 [email protected]

Velen van ons werken nu al een tijdje vanuit huis en het lijkt erop dat we in de toekomst nog veel thuis zullen blijven werken, of dit nu deeltijd of voltijd is. We maken in ons huis dan ook ruimte om te kunnen werken. Een werkkamer, of als je daar niet de ruimte voor hebt een hoekje in huis of misschien zelfs de keuken. Maar hoe maak je van je keuken een geschikte werkplek? Dat vertellen wij je graag in deze blog: de keuken als kantoor.

 

De keuken als kantoor – Tips

Niet iedereen heeft de ruimte om een kamer in huis om te toveren tot werkkamer. Als je die ruimte niet hebt, zul je creatiever moeten omgaan met de ruimtes die je wel hebt. Zo denk je in eerste instantie niet aan je keuken, maar wist je dat je ook daar een prima werkplek kunt maken?

 

Waar let je op?

Belangrijk bij het inrichten van de keuken als kantoor is een juiste positie van het beeldscherm, de stoel- en tafelhoogte voor de juiste werkhouding en bij een laptop is het nodig om een extra toetsenbord, een muis en eventueel beeldscherm te gebruiken. Het kan met een laptop ook erg fijn zijn om een verhoger van bijvoorbeeld bamboe te gebruiken, zodat je beeldscherm hoger komt te staan.

 

keuken als kantoor

 

Werkplek in de keuken

Je kunt eraan denken om een werkplek weg te werken in een keukenkast, zodat je na je werkdag de dag afsluit, de kasten dicht doet en je je volledig af kunt sluiten van je werk. Hier moet je natuurlijk wel een geschikte kast voor hebben. Wanneer je een nieuwe keuken uitkiest, is dit zeker iets waar rekening mee gehouden kan worden. Ook kun je eraan denken om de keuken een stukje te verlengen met een matchend keukenblad, die op de juiste werkhoogte geplaatst wordt. Zet hier een goede stoel aan en je hebt een fijn werkplekje.

 

Bar in de keuken

Denk ook aan een bar in de keuken, super gezellig om in je vrije tijd met gasten aan te zitten. Maar als je bar de juiste hoogte heeft, kun je deze natuurlijk ook als sta bureau gebruiken. Zo kun je jouw werkhouding afwisselen.

 

verhoger

 

Eettafel

Ook aan de eettafel kan gewerkt worden. Wel is het belangrijk dat je hierbij je werkhouding in de gaten houdt. Met de juiste stoel (eventueel in hoogte verstelbaar) en een verhoger voor de werklaptop zodat deze op ooghoogte staat kun je hier een prima werkplek creëren.

 

Verlichting

Ook belangrijk om rekening mee te houden bij het creëren van je werkplek: verlichting. Hoe meer natuurlijk daglicht er binnenkomt in de ruimte waar gewerkt wordt, hoe beter dat voor je is. Denk verder aan goede werkverlichting, zoals spotjes of een bureaulamp.

 

verlenging van de keuken

 

Koffie- en theehoek

Natuurlijk kan een goede koffiehoek in de keuken niet ontbreken. Het is goed om af en toe even op te staan van je werkplek en even te bewegen, extra fijn om op dat moment een goede kop koffie of thee voor jezelf te zetten.

 

Is je keuken aan vervanging toe en ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar!

 

Meer keukentrends en inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest