088 0101 200 [email protected]

Een veel gestelde vraag: Hoe kun je een composiet aanrechtblad schoonmaken? In deze blog geven wij praktische tips.

 

Een composiet aanrechtblad schoonmaken

Met dit stappenplan maak jij jouw composiet aanrechtblad in een handomdraai schoon. Let wel op: dit is een algemeen advies en is altijd op eigen risico. Check altijd het advies van de leverancier voordat je het aanrechtblad schoonmaakt!

 

Dagelijks onderhoud

Voor dagelijks onderhoud kun je het aanrechtblad afnemen met een zachte katoenen doen en groene zeep. Droog goed na met een schone en droge katoenen doek. Let op: Gebruik geen microvezeldoekjes!

 

Regelmatig onderhoud

Maak iedere 5 a 6 maanden het aanrechtblad schoon met een niet te grof vloeibaar schuurmiddel zoals Cif of eigen merk schuurmiddel. Gebruik daarnaast een melamine spons (ook wel wonderspons). Zorg dat je het werkblad en de eventuele rugwanden met een melamine spons en schuurmiddel volledig poetst. Alles wat overgeslagen wordt zal zichtbaar zijn na de behandeling. Alles goed gepoetst? Dan kan je nu met een zachte katoenen poetsdoek (let op: géén microvezel) alles met ruim schoon water ontdoen van het schuurmiddel. Wanneer het werkblad en de eventuele rugwanden gereinigd is maak je met een schone en droge zachte katoenen doek alles goed droog.

Tijdens het koken kan er een vettige aanslag in de keuken ontstaan waardoor een composiet werkblad op verschillende plaatsen een andere kleurintensiteit krijgt. Dit is niet met een gewoon sopje te verwijderen. Door het bovenstaand advies op te volgen blijft het werkblad mooi schoon en op kleur. Gebruik nooit grovere middelen om het aanrechtblad schoon te maken!

 

Tip tegen krassen

Krassen worden veelal veroorzaakt door verschillende producten die veel gebruikt worden tijdens het koken, zoals zeezout en suiker. Dit zijn erg harde producten en wanneer er een korrel onder de pan terecht komt en de pan wordt verschoven, kan dit een diepe en niet te verwijderen kras veroorzaken. Let dus op met het toevoegen van dit soort ingrediënten aan je gerecht. Wanneer dit op het werkblad terecht komt, verwijder dit dan direct!

 

Aan het oriënteren voor een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest