088 0101 200 [email protected]

Dit vegan cheesecake recept is een lekkere variatie op de klassieke cheesecake. Een heerlijke taart die het goed doet op elk moment. Iedereen zal hiervan smullen!

 

Vegan Cheesecake

Recept voor 1 cheesecake van 24 cm.

 

Ingrediënten 

  • 300 gram oreo koekjes
  • 75 gram *plantaardige boter, gesmolten
  • 750 gram sojakwark
  • 250 gram kokosyoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 8 eetlepels custardpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram *plantaardige boter, gesmolten
  • 200 gram (diepvries) frambozen
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel water

    * Je kunt plantaardige boter gewoon vinden bij de supermarkt, zoals bijvoorbeeld de boter van Flora.

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Maal de oreo koekjes fijn in de keukenmachine of stop ze in een ziplock-zakje en rol fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
  • Schep het mengsel in de springvorm, verdeel gelijkmatig en druk aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm met bodem in de koelkast tot het beslag klaar is.
  • Meng in een kom de sojakwark, kokosyoghurt, citroensap, suiker en vanille extract. Voeg het custardpoeder en de bakpoeder toe. Meng goed, tot je geen klontjes meer ziet.
  • Giet een klein beetje van het mengsel bij de gesmolten boter, roer goed door tot de boter is opgenomen. Doe het mengsel terug bij de rest en roer goed door.
  • Bak de vegan cheesecake 55 tot 60 minuten tot de taart goudgeel is.
  • Schakel de oven uit en laat de taart nog zo’n 5 tot 10 minuten in de oven staan.
  • Haal de taart uit de oven, laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • Maak ondertussen alvast de frambozensaus klaar. Doe de frambozen, suiker en het water enkele minuten in een pannetje op hoog vuur tot de frambozen zacht zijn en het sap is vrijgekomen. Druk de frambozen (en het sap) door een fijne zeef en vang de frambozensaus op. Laat afkoelen. Serveer de cheesecake met frambozensaus.

 

 

Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven niet goed werkt en ben je op zoek naar een nieuwe? Of ben je op zoek naar een volledig nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer bakinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest