088 0101 200 [email protected]

Chocolade bevat een stofje wat ons blij maakt. Er is dus geen beter recept dan chocoladetaart om jezelf blij mee te maken als de winter net wat te lang lijkt te duren. Daarom hebben we voor jou een heerlijk recept voor een chocoladetaart, maar niet zomaar één… Nee, een chocolade-zeezout taart. Echt om van te smullen.

Wat heb je nodig voor deze taart?

375 gram zelfrijzend bakmeel – gezeefd
50 gram cacao poeder – gezeefd
325 gram kristalsuiker
4 eieren – geklopt
375 milliliter volle melk
250 gram ongezouten boter – gesmolten
200 gram donkere chocolade – gesmolten
2 theelepels vanille extract
250 gram zure room
400 gram melkchocolade – gesmolten
2 theelepels zeezout

2 ronde taartvormen van 20cm

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 200 C.  Vet de 2 ronde taartvormen van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Doe de zelfrijzend bakmeel, cacao, suiker, eieren, melk, boter, gesmolten donkere chocolade en het vanille extract in een grote kom en mix dit tot een glad geheel.
3. Verdeel het beslag netjes in gelijke delen over de 2 bakvormen en plaats deze in de oven voor 35-40 minuten. Check even of de cake mooi droog is door er een prikker in te steken. Komt de prikker en schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm en haal ze eruit om ze vervolgens helemaal af te laten koelen zonder dat het in de vorm zit.
4. Doe de zure room gesmolten melk chocolade in een grote kom en meng deze. Het chocolade mengsel (ganache) plaats je vervolgens 10 minuten in de koelkast zodat het een compactere substantie wordt.
5. Plaats 1 cake op een bord of plateau en snijd de bovenzijde mooi recht, zodat de andere cake er straks mooi bovenop gezet kan worden. Smeer de helft van de ganache op de bovenzijde van de cake die je net mooi recht hebt gemaakt. Plaats de andere cake bovenop en besmeer ook deze bovenkant op de bovenkant van de ganache. Om de taart helemaal af te maken sprenkel je het zeezout over de bovenkant van de cake.

Geniet lekker van deze chocolade-zeezout taart!

Kom je er tijdens het bakken achter dat je keuken een upgrade kan gebruiken? Dan is het misschien fijn om eens lekker rond te komen kijken bij een van onze showrooms! Je kunt gewoon binnen lopen of alvast hier een afspraak maken, zodat we je direct kunnen helpen.

Meer bakken?
Deze snelle clafoutis proeft naar de zomer.
Deze worteltaart is om te smullen.
– Of maak een heerlijke New York Cheesecake met dit recept.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest