New York Cheesecake Recept – De Echte Klassieker in Amerikaanse Style

cheesecake recept

Dit New York Cheesecake recept is elke dag en op elk moment lekker. Of het nou voor een zoet ontbijt is, als tussendoortje, of als toetje, iedereen zal hier van smikkelen!

Benodigdheden New York Cheesecake Recept

  • Een oven
  • Een taartvorm van 28 cm
  • (Staaf)mixer en/of keukenmachine
  • Citroenrasp (zesteur)

Ingrediënten

Vulling:

  • 900 ml roomkaas (monchou of philadelphia)
  • 250 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 80 gr bloem
  • 600 gr crème fraiche
  • vanille extract
  • 8 eieren

Bodem:

  • 200 gr Bastogne koeken
  • 100 gr gesmolten boter
  • 30 gr suiker

Bereidingswijze New York Cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Verkruimel de Bastogne koeken en laat de bodem op kamertemperatuur komen.
  3. Meng de koek, de 30 gr suiker en de boter.
  4. Doe het mengsel in de taartvorm en druk goed aan.
  5. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  6. Haal de taartvorm uit de oven, en verhoog de temperatuur naar 225 graden Celsius.
  7. Rasp de citroen en pers deze uit.
  8. Meng de citroenrasp, het citroensap, de roomkaas, de suiker, het snufje zout, de bloem, crème fraiche, eieren en een theelepel vanille extract door elkaar.
  9. Doe de vulling op de (gebakken) bodem.
  10. Zet de taart weer in de oven en bak in 45 minuten af.
  11. Laat de taart daarna afkoelen, en later opstijven in de koelkast.

Serveertip

Je kunt de cheesecake serveren met vruchten of andere zoetigheid. Maak uw eigen compote / vruchtensaus, of koop een kant en klare in de supermarkt. Liever iets met chocolade? Ga dan bijvoorbeeld voor een lekkere chocoladesaus of flinke lepel Nutella.

Geef een reactie