088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar een culinaire reis naar India zonder je huis te verlaten? Duik dan in de wereld van de Indiase keuken met een recept dat de zintuigen prikkelt met zijn rijke smaken en romige textuur: Indiase Butter Chicken met rijst. Dit gerecht, ook bekend als ‘Murgh Makhani’, combineert boterzachte kip in een romige tomatensaus met een perfecte balans van kruiden. Vandaag delen we het eenvoudige recept waarmee je deze heerlijke curry thuis kunt bereiden, compleet met rijst voor een bevredigende maaltijd.

 

Indiase Butter Chicken recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

Voor de Butter Chicken

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels ghee (geklaarde boter)
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels chilipoeder (pas aan naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram tomatenpuree
  • 150 gram yoghurt
  • 150 ml slag- of kookroom
  • Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)

Lekker voor erbij!

  • Gekookte basmatirijst
  • Naanbrood
  • Verse groenten

 

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip: Meng de kipblokjes door de yoghurt met 2 teentjes fijngehakte knoflook, de geraspte gember, 1 theelepel zout en peper, het kurkuma-, koriander-, komijn-, paprika- en chilipoeder en de garam masala. Laat het minstens een uur marineren in de koelkast voor een optimale smaak (een hele nacht kan ook).
  2. Bak de kip: Verhit 2 eetlepels geklaarde boter in een pan en bak de gemarineerde kip tot deze gaar en goudbruin is. De kip hoeft nog niet volledig gaar te zijn. Dek af en zet even weg.
  3. Bereid de saus: In dezelfde pan, voeg nogmaals 2 eetlepels geklaarde boter toe en bak de fijngehakte uien tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree toe en kook op middelhoog vuur tot de olie zich scheidt van de saus.
  4. Combineer de kip en saus: Voeg de gebakken kip toe aan de saus en roer goed door. Giet de room erbij en laat sudderen op laag vuur tot de saus de gewenste consistentie heeft.
  5. Proeven: Proef de saus en pas indien nodig de kruiden aan.
  6. Serveer: Garneer met verse koriander en serveer de Indiase Butter Chicken met gekookte basmatirijst, naanbrood of verse groenten.

 

Dit eenvoudige recept brengt de smaken van India naar jouw keuken. Geniet van de weelderige combinatie van kruiden en romigheid met deze heerlijke Indiase Butter Chicken met rijst. Smakelijk eten!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de Indiase Butter Chicken achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer Aziatische recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest