De perfecte balans tussen zoet, zuur en pittig, korean fried chicken. Een populaire bar-snack in Korea. Heerlijk om te serveren als snack bij een gekoeld biertje. Mas-issge deuseyo, ook wel eetsmakelijk!
Korean Fried Chicken recept
Dit recept is geschikt voor circa 4 porties. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 20 kippenvleugels
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- peper en zout naar smaak
- 1 ei, losgeklopt
- 60 gram bloem
- 30 gram rijstbloem
- 30 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
Saus
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 eetlepels Gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 8 eetlepels ketchup
- 8 eetlepels honing
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel lichtbruine suiker
Garnering
- Sezamzaad
- Bosui
Bereidingswijze
- Marineer de kip minstens 30 minuten met de knoflook, peper en zout
- Meng vervolgens het ei door de kip
- Verwarm de frituur voor op 160 graden
- Meng de bloem, rijstbloem, maïzena en bakpoeder in een kom en verdeel het bloemmengsel gelijkmatig over de kip
- Frituur de kip 10 minuten. Laat deze vervolgens uitlekken op keukenpapier zodat ze niet zompig worden.
- Verwarm de frituur ditmaal tot 190 graden en frituur de kip tot deze goudbruin is
- Bereid vervolgens de saus voor door olie in de pan te verwarmen en de knoflook te fruiten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus 5 minuten pruttelen.
- Meng de kip met de saus en bestrooi deze daarna met sesamzaadjes en
bosui. Enjoy!
Ben je er tijdens de bereiding van de Korean fried chicken achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
VOLG ONS