Begin je dag met jouw zelfgemaakte granola

granola

Granola, heerlijk met yoghurt of op een ijskoude smoothiebowl (een mix van gevroren rood fruit, 1 banaan en een lepel yoghurt). Daarbij is granola niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel gezond. Vooral als je het zelf maakt, want dan zijn er natuurlijk geen stoffen aan toegevoegd om de houdbaarheid te rekken. Lekker en gezond dus!

Wat heb je nodig om granola te maken?

300 gram havervlokken
75 gram blanke amandelen grof gegakt
75 gram hazelnoten grof gehakt
1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
snufje zout
75 milliliter honing of agavesiroop
75 gram kokosolie
1 theelepel vanille-extract
50 gram donkere rozijnen
75 gram gedroogde cranberry’s
*Optioneel toevoegen: Kokosrasp, pompoenpitten, etc.

Stappen

1. Verwarm de oven voor op 160 C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
2. Doe de havervlokken, amandelen, hazelnoten, kaneel/speculaaskruiden en het snufje zout in een kom en meng deze goed door elkaar.
3. Verwarm de kokosolie, honing en vanille-extract in een pannetje en roer het tot een vloeibare massa.
4. Giet het vloeibare mengsel bij de het havervlokken in de kom en roer het goed door elkaar.
5. Verspreid het vervolgens over de bakplaat en zet het voor 20 tot 25 minuten in de oven. Schep het wel iedere 10 minuten even om zodat de granola lekker krokant wordt.
6. Laat de granola afkoelen en schep je gedroogde vruchten en pitten erdoor.
7. Bewaar het in een luchtdichte pot om er zo lang als mogelijk van te genieten.

Geniet er lekker van!

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken of je kunt online een offerte aanvragen!

Meer recepten? Lees:
5 manieren om de lekkerste warme chocolademelk te maken.
Maak zelf je eigen pindakaas!
– Of ontbijt met deze muffins!

Geef een reactie