088 0101 200 [email protected]

Het is koud buiten en dat is reden genoeg om jezelf te trakteren op een lekkernij. Wij hebben voor die koude winterdagen de 5 lekkerste warme chocolademelk varianten voor jou op een rijtje gezet. Maak dus snel een heerlijke kop chocolademelk voor jou (en je geliefde). Er zit er vast een tussen waar jij blij van wordt!

Chocolademelk

Ingrediënten voor 2 grote bekers chocolademelk:
500 ml melk of plantaardige melk zoals bijvoorbeeld soja of amandelmelk
100 gram pure chocolade (60% cacao of meer)
2 eetlepels suiker

Eventueel kan je de warme chocomelk nog lekkerder maken met:
Slagroom
Cacao poeder of chocoladeschaafsel
Marshmallows

Stap 1. Giet de melk in een ruime pan op halfhoog vuur.
Stap 2. Hak je de pure chocolade in stukken en voeg dit vervolgens toe aan de melk.
Stap 3. Voeg vervolgens de twee eetlepels suiker toe en breng de chocolademelk al roerende roerende tegen het kookpunt aan. Melk kookt zeer snel over, dus houd het goed in de gaten! Draai vervolgens het vuur lager en laat de chocolademelk nog 5-10 minuten doorkoken.
Stap 4. Giet daarna de warme chocolademelk uit in de bekers. Top eventueel af een toef slagroom met daarover heen wat cacaopoeder of chocoladeschaafsel. Wat ook echt een aanrader is, zijn marshmallows in de chocolademelk. Deze worden zacht en vormen een zoete schuimlaag op je warme drank.

Koffie-Chocolademelk

Voeg samen met de suiker tevens 1-2 eetlepels oploskoffie toe. Om het helemaal af te maken is het heerlijk om ene toef slagroom en wat cacaopoeder toe te voegen aan de beker chocolademelk.

Roze Chocolademelk

Er bestaat ook roze chocolade. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om te gebruiken voor dit recept, want dan krijg je… roze chocolademelk! Volg het klassieke recept, waar je de pure chocolade vervangt door de roze en voeg een handje kersen of frambozen toe. Die uit de diepvries zijn daar erg geschikt voor! Pureer de chocolademelk met een staafmixer. Et Voila! Top het geheel af met marshmallows of slagroom!

Karamel-zeezout Chocolademelk

Start weer met het klassieke recept en voeg samen met de suiker ook een snufje zout toe. Verwarm vervolgens 2 eetlepels karamelpasta in de magnetron en voeg deze toe aan de chocolademelk. Roer de melk nog een aantal keer goed door. Schenk het in de bekers en top af met slagroom en mini fudge blokjes.

Speculaas Chocolademelk

Start wederom weer met het klassieke recept voor de chocolademelk en voeg samen met de suiker ook 2 speculaaskoekjes en 1 theelepel amandelextract toe. Roer goed door en schenk in de bekers om het vervolgens af te toppen met slagroom en wat verkruimelde speculaas!

Wil je heerlijk uit de voeten in de keuken, maar heb je nieuw keukenapparatuur nodig of misschien zelfs een nieuwe keuken?Kom gezellig bij ons langs in de showroom en wij helpen je met het vinden van wat jij nodig hebt. Maak hier een afspraak.

Meer recepten en artikelen:
– Iedere dag een heerlijk kopje koffie met deze koffierecepten!
– Liever een warme kop thee? Lees hier alles over de kokend water kraan.
– Of maak in een handomdraai deze heerlijke taart!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest