088 0101 200 [email protected]

Je herkent het vast wel, een drukke dag waarbij je eigenlijk te weinig tijd hebt om even rustig te gaan zitten voor je ontbijt of je de lunch nog even uit moet stellen. Voor deze momenten is een ontbijtmuffin de perfecte uitkomst.

Eigenlijk is deze ontbijtmuffin gewoon een variant van de bekende havermoutpap, maar dan in een muffin vorm en dubbel zo lekker. Het proeft net als een gebakje, alleen het is een stukje gezonder dan al dat lekkers van de bakkerij. Deze muffins zij voedzaam en bevatten daarnaast vitamines, mineralen en goede vetten. Het enige dat je hoeft te doen is 40 minuten de tijd vinden om dit  heerlijke recept voor gezonde muffins te maken. Daarna kan je ze zelfs invriezen, zodat je de komende weken even vooruit kan en je altijd een ontbijtje of tussendoortje in huis hebt. Ontdooi ze natuurlijk wel van te voren, want zo een ijzige muffin is niet echt lekker.

 

Ontbijtmuffins met appel en kaneel recept 

 

Ingrediënten

  • 125 gr Havermout 1 Banaan
  • 3 Appels
  • 2 Eieren
  • 40 gr Walnoten
  • 150 ml Melk
  • 2 tl Kaneel
  • 75 gr Rozijnen
  • 40 gr Amandelen

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine.
  3. Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes.
  4. Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in 6 – 8 muffinvormpjes. Gebruik het liefst een flexibele vorm, daar krijg je ze er gemakkelijker uit. Wil je toch liever papieren vormpjes gebruiken? Eet de ontbijtmuffin dan uit het vormpje.
  5. Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven.
  6. Laat de muffins even afstomen, haal ze uit de flexibele vorm door deze voorzichtig om te keren en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm.

 

Geniet de komende dagen van de lekkere en gezonde ontbijtmuffins of vries ze in als je ze voor een ander moment wilt bewaren. Toch tijd om er lekker rustig van te genieten? Maak een lekker kopje koffie voor jezelf met deze tips en geniet dubbel van je ontbijt.

 

Recept: voedzaamensnel.nl
Foto: foolproofliviing.com

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest