088 0101 200 [email protected]

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en wat is er nu beter dan de geur van speculaas en amandelspijs die door het huis dwarrelt? Deze Sinterklaas banketletter met amandelspijs is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een genot voor het oog. Maak je klaar om indruk te maken op Sinterklaas en zijn gezelschap met dit traditionele Nederlandse lekkernij!

 

Banketletter met amandelspijs recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 6 tot 8 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (of zelfgemaakt als je je extra avontuurlijk voelt)
  • 200 gram amandelspijs
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, losgeklopt (voor het eimengsel)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker (om te bestrooien)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak, zodat je een rechthoek krijgt. Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt.
  3. Maak het amandelspijsmengsel door de amandelspijs te mengen met de roomboter, citroenrasp, speculaaskruiden en een snufje zout. Kneed dit goed door tot je een gladde massa hebt.
  4. Verspreid het amandelspijsmengsel over het midden van het bladerdeeg, zodat het een strook vormt.
  5. Vouw het bladerdeeg over het amandelspijs heen, zodat je een rol krijgt. Druk de uiteinden goed aan.
  6. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat met de naad naar beneden.
  7. Maak met een scherp mes inkepingen in de bovenkant van de rol om een mooi patroon te creëren.
  8. Bestrijk de bovenkant van de banketletter met het losgeklopte ei. Dit zorgt voor een mooie glans.
  9. Bak de banketletter in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat hij goudbruin en knapperig is.
  10. Laat de banketletter afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bestrooi met poedersuiker voor een extra feestelijk tintje.

 

Tips

  • Experimenteer met vormen! Maak bijvoorbeeld de eerste letter van de naam van de gelukkige ontvanger.
  • Serveer de banketletter met een kopje warme chocolademelk voor de ultieme Sinterklaaservaring.

 

Geniet van je zelfgemaakte Sinterklaas banketletter met amandelspijs! Serveer het bij de koffie of thee tijdens het heerlijke avondje. Sinterklaas zal zeker onder de indruk zijn van jouw bak skills. Veel plezier en een fijne Sinterklaasavond!

 

Ben je er tijdens het maken van de banketletter met amandelspijs achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer Sinterklaas recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest