088 0101 200 [email protected]

Zelf iets lekkers maken voor het heerlijke avondje? Maak dit makkelijke en lekkere recept voor gevulde speculaas.

 

Gevulde speculaas recept

Dit recept is geschikt voor het bereiden van 16 stukjes gevulde speculaas. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels melk
  • 2 flinke eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 300-600 gram amandelspijs

 

Bereidingswijze

  1. Doe de boter, bloem, suiker, melk, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom en meng tot een samenhangend deeg.
  2. Maak een bol, verpak in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Hoe langer je het laat rusten, hoe lekkerder de smaak!
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Bekleed een vierkante bakvorm van 20cm met bakpapier.
  5. Neem de helft van het deeg en rol met een deegroller uit tot een plak die groot genoeg is om de bodem van de vorm mee te bedekken.
  6. Leg het deeg in de vorm.
  7. Verdeel dan het amandelspijs over het deeg in de vorm. Druk eventueel wat aan.
  8. Neem de rest van het deeg en rol dit uit.
  9. Bedek de spijs met het deeg, druk wat amandelen in het deeg en bestrijk de bovenkant met wat melk.
  10. Bak de gevulde speculaas 35-40 minuten in de oven.
  11. Laat afkoelen en snijd in blokjes. Geniet ervan!

 

Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven niet meer goed werkt of is de keuken wel eens aan vervanging toe? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Of maak meteen een afspraak om jouw droomkeuken te realiseren.

 

Meer recept inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest