088 0101 200 [email protected]

Bak zelf lekkere speculaasjes met dit speculaas recept. Je kunt dit recept maken met een originele speculaasplank, maar je kunt net ook net zo makkelijk het deeg uitsteken met een uitsteekvormpje. Een lekker recept voor tijdens pakjesavond of als koekje bij de koffie rond de feestdagen of koude winterdagen.

 

Speculaas recept

Recept voor 25 speculaasjes

 

Ingrediënten

  • 95 gram boter, op kamertemperatuur
  • 95 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 25 ml melk
  • 150 gram bloem
  • 1 grote eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Benodigdheden

  • Uitsteekvormpjes

 

Bereiding

  1. Doe de boter, basterdsuiker en zout in een kom en meng door elkaar.
    Meng dan de melk erdoor en voeg vervolgens de bloem, speculaaskruiden en bakpoeder erdoor.
  2. Kneed alles door tot een deeg.
  3. Laat het deeg, verpakt in plastic folie, minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van 3-4 mm op een met bloem bestoven werkblad.
  7. Steek met een uitsteekvormpje koekjes uit het deeg en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak ze ongeveer 10-15 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

 

Kom je er tijdens het bakken van de speculaasjes achter dat jouw keuken wel eens een opknapbeurt kan gebruiken of misschien wel helemaal aan vervanging toe is? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw wensen.

 

 

Meer bakinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest