088 0101 200 [email protected]

Maak deze prachtige en vooral heel smakelijke cake met aardbeien en slagroom. Het ziet er moeilijker uit dan het is, maar het is zeker dat je hier iedereen blij mee zult verrassen. Heerlijk bij een kopje koffie op de zondag of voor een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan een Hollandse appeltaart (ook erg lekker) of een plakje roombotercake.

 

Wat heb je nodig voor de aardbeienrol?

4 eieren
125 gram suiker
60 gram bloem
60 gram maiszetmeel (maizena)
snuf zout

230 gram slagroom
2 eetlepels suiker
verse aardbeien

Vochtige schone theedoek

 

Stappen:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat.
2. Scheid de eieren zodat je het eiwit en eigeel apart van elkaar hebt.
3. Klop de eiwitten stevig en zet deze daarna even aan de kant.
4. Klop nu ook het eigeel los tot het geheel wat lichter van kleur is.
5. Meng door het eigeel de gezeefde bloem, het maiszetmeel en de snuf zout goed door elkaar.
6. Schep vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit door het andere beslag. Zo krijg je een mooie luchtige substantie.
7. Smeer het over de met bakpapier bekleedde bakplaat uit en bak de cake 15 minuten (tot deze goudgeel ziet).
8. Haal de cake uit de oven, leg hem ondersteboven op een licht vochtige, met suiker bestrooide, theedoek en trek het bakpapier van de cake af.
9. Rol de cake in de theedoek op tot een rol en laat hem zo afkoelen.
aardbeienrol 2
10. Klop de slagroom met wat suiker tot een mooie stevige room.
11. Snijd de aardbeien door de helft of in plakjes zodat je die mooi kun verdelen over de cake.
12. Rol de cake voorzichtig open en smeer de slagroom over de cake en strooi de aardbeien er als laatste over.
13. Rol de cake stevig op en snijd de kantjes mooi af zodat je een mooie inkijk krijgt in de binnenkant van de cake.
14. Je kunt de aardbeienrol nog versieren met toefjes slagroom en aardbeien. 

 

Tips voor het maken van de aardbeienrol:

– Leg de cake direct na het pakken op de met (poeder)suiker bestrooide vochtige theedoek en rol de cake op. Dan zal hij niet gaan scheuren.
– Laat de cake volledig afkoelen, dit zal zo 1 tot 2 uur duren.
– Je kunt de cake ongeveer 2 dagen bewaren wanneer je deze in vershoudfolie wikkelt en in de koelkast legt.

 

Kom je er tijdens het bakken van deze aardbeienrol achter dat je nog wat dingen mist in de keuken of misschien graag anders zou zien? Misschien is het zelfs wel tijd voor een geheel nieuwe keuken? Kom langs bij een van onze twee showrooms en laat je inspireren. Liever meteen advies op maat? Maak dan hier alvast een afspraak.

Meer bakken? Bekijk dan de volgende recepten:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest