088 0101 200 [email protected]

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en wat past er nu beter bij het sinterklaasfeest dan een smeuïge speculaascake? Deze heerlijke traktatie is niet alleen eenvoudig te maken, maar vult je keuken ook met de heerlijke geuren van speculaaskruiden, waardoor je direct in de feeststemming komt. Dus, haal je bakspullen tevoorschijn en laten we samen deze Sinterklaas speculaascake bereiden!

 

Speculaascake recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 10 tot 12 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g amandelschaafsel (voor garnering)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor: Zet de oven aan op 180°C (160°C voor hetelucht). Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker: Klop de boter en suiker in een grote kom tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, goed mengen na elke toevoeging.
  3. Zeef de droge ingrediënten: Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout boven het boter-suikermengsel. Meng dit voorzichtig door elkaar.
  4. Voeg melk en vanille-extract toe: Giet de melk en het vanille-extract in het beslag en mix tot een glad geheel.
  5. Vul de cakevorm: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Bakken maar: Bak de speculaascake in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake van binnen gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
  7. Garneren: Laat de cake iets afkoelen in de vorm en haal hem voorzichtig eruit. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel voor die extra feestelijke touch.
  8. Genieten maar: Snijd een royaal stuk af, schenk jezelf een kopje warme chocolademelk in en geniet van de heerlijke Sinterklaas Speculaascake!

 

Deze Sinterklaas speculaascake is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor de neus. De aroma’s van speculaaskruiden vullen je keuken met gezelligheid en warmte. Perfect om te delen met familie en vrienden tijdens het sinterklaasfeest. Geniet ervan!

 

Ben je er tijdens het maken van de speculaascake achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer Sinterklaas recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest