088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar een feestelijk dessert? Maak dit pavlova recept met frambozen en pistachenoten. Een lekker en zoet dessert geschikt voor iedere gelegenheid.

 

Pavlova recept

 

Ingrediënten voor 8 personen

 • 6 eiwitten (eidooier wordt niet gebruikt)
 • 300 gram fijne suiker
 • 2 theelepels citroensap
 • 4 theelepels maïzena
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 250 gram frambozen
 • 100 gram pistachenoten, fijngehakt

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 100 °C met boven- en onderwarmte.
 2. Zorg ervoor dat je een ontvette kom gebruikt. Je kunt een kom ontvetten met een keukenpapiertje en azijn of citroensap.
 3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten, suiker, citroensap en maïzena stijf.
 4. Teken twee cirkels van ongeveer 20 cm op een vel bakpapier. Draai het vel om en verdeel het schuim over de twee cirkels binnen de lijntjes. Maak voorzichtig een holte in het midden van het eiwitschuim.
 5. Bak de pavlova 2 uur in de oven. De pavlova is klaar als die loskomt van het bakpapier. Zit het bakpapier nog vast? Verwijder dan héél voorzichtig het bakpapier, het midden blijft zacht en de pavlova kan daarom breken.
 6. Laat de pavlova afkoelen.
 7. Klop de slagroom in een ontvette kom stijf met de vanillesuiker.
 8. Schep de slagroom in het midden van de pavlova en leg hierop de frambozen.
 9. Bestrooi met gehakte pistachenoten en eventueel nog wat poedersuiker en serveer.

 

Tip! Wil je de pavlova op tijd maken? Bewaar de pavlova in een goede luchtdichte en droge verpakking. Doe de opgeklopte slagroom en het fruit er pas kort voor serveren op. Zo voorkom je dat de pavlova zacht wordt. Bewaar de pavlova dan in de koelkast tot je deze serveert.

Tip! Wil je de pavlova graag maken voor kerst? Maak de pavlova dan in de vorm van een krans door in de grote cirkel op het bakpapier ook nog een kleinere cirkel te tekenen, het bakpapier om te draaien en hoopjes van het eiwit te scheppen binnen de cirkels. Laat het midden vrij.

 

Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven niet meer goed werkt? Of is je keuken in zijn geheel aan vervanging toe? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Of maak direct een afspraak voor advies op maat. Onze adviseurs helpen je graag!

 

Meer feestelijke recepten:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest