088 0101 200 [email protected]

We kunnen de weekenden zelf gemakkelijk tot een feestje maken door te beginnen met lekker en wat luxer te ontbijten. In deze blog delen we wat ideeën om wat origineels en lekkers op tafel te zetten. Lees snel verder en smul jij dit weekend wel van een van deze lekkere ontbijtjes?

 

Ei muffin

Ingrediënten:
6 eieren
Fijngesneden groenten: Paprika, lente-ui, champignons
Gerookte kalkoenfilet
Peper
Zout
Olijfolie
Muffin vorm

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de groenten en de gerookte kalkoenfilet fijn
Vet de muffin vorm(en) in. Klop de eieren goed los en voeg daar de fijngesneden ingrediënten aan toe. Voeg als laatste wat peper en zout toe naar smaak, meng nogmaals goed. Schenk in de muffin vorm en plaats ze in de oven voor 20 minuten.

Smoothie bowl ontbijten

Smoothie bowl

Ingrediënten:
Gevroren vruchten
flinke eetlepel yoghurt
*optioneel: Proteïne poeder
Banaan
Granola
Vers fruit

Blender/staafmixer

Doe het gevroren fruit, 3/4 van de banaan en de grote lepel yoghurt in de blender en blend het tot een glad geheel. Je kunt ook nog een schep proteïne poeder toevoegen als je dat zou willen. De substantie moet zacht zijn zoals softijs. Schep het in een kom en leg er wat vers fruit en een schep granola bovenop! Heerlijk en gezond ontbijten met zo een smoothie bowl.

avocado toast ontbijten

Toast met avocado

Ingrediënten:
Avocado
*optioneel: ei, gerookte zalm, cherry tomaatjes
Lente-ui
Brood
Peper
Zout

Dit ontbijtje kun je helemaal naar wens maken. Toast als eerst het brood en prak de avocado in een schaaltje tot een smeerbaar geheel of snijd de avocado in mooie dunne plakjes. Smeer of leg de avocado op de toast. Vervolgens kun je kiezen voor verschillende dingen om je avocado toast mee af te toppen. Bijvoorbeeld met een gekookt of gebakken eitje. Maar gerookte zalm (met een gekookt eitje) doet het ook heel goed op avocado toast. Graag een vega optie? Snijd dan cherry tomaatjes in plakjes en leg dit bovenop je avocado. Als laatste wat fijngesneden lente-ui en een beetje peper en zout.

Havermout ontbijten

Havermout

Ingrediënten:
Havermout
Melk
Gevroren rode vruchten
Honing
Noten/zaden
Vers rood fruit
Pure chocolade stukjes

Doe wat melk en havermout in een pannetje en voeg hier wat gevroren rode vruchten aan toe en een lepeltje honing. Verwarm tot het geheel een dikkere pap wordt. Schep het dan in een schaaltje en top af met wat vers rood fruit (aardbeien, frambozen, besjes), wat noten of zaden en wat stukjes pure chocolade.

 

Kom je er tijdens het maken van dat uitgebreide ontbijtje achter dat er bepaalde dingen in je keuken aan vervanging toe zijn? Of misschien wil jij wel graag heel je keuken onder handen nemen? Maak dan hier een afspraak. Dan kunnen we je zo snel mogelijk helpen met het verwezenlijken van jouw wensen, of die droomkeuken!?

 

Meer recepten:

Op onze blog staan nog veel meer recepten die je kunt gebruiken om een feestelijk te ontbijten…

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest