088 0101 200 [email protected]

Een overheerlijke cake bakken op je vrije dag, heerlijk! De beslagkom schoon lepelen met de kinderen, die heerlijke bakgeuren in huis en samen smullen van het resultaat. Je kunt de meest waanzinnige baksels maken, alleen komt daar wel wat bij kijken. Want welke bakspullen heb je nou echt nodig? Of je nu een cake bakt of een appeltaart maakt, deze bakspullen maken het verschil.

 

Bakspullen die onmisbaar zijn in de keuken

 

Maatlepels
Een setje maatlepels is ontzettend handig. In recepten vind je vaak eetlepels en theelepels van een ingrediënt die je moet toevoegen aan het recept. Wanneer je bestek gebruikt om af te meten kan het zijn dat de verhoudingen niet helemaal goed zijn, dat voorkom je met een setje maatlepels.

 

Weegschaal
Sommige bakrecepten vereisen precisie, dan is een weegschaal écht een uitkomst. Ga voor een digitale weegschaal, deze zijn vaak net iets nauwkeuriger.

 

Beslagkommen
Onmisbaar in de keuken: beslagkommen. Het is handig om er minimaal 2 of 3 te hebben. Het komt bij het bakken namelijk vaker voor dat je het beslag in meerdere delen maakt die je later bij elkaar voegt. Wil je ruimte besparen? Kies dan voor beslagkommen in verschillende maten, zodat je ze in elkaar kunt stapelen.

 

Mixer
Of je nu een handmixer gebruikt of een hi-tech machine met allemaal snufjes, een mixer is echt onmisbaar in de keuken. De voordelen? Het beslag wordt net wat beter gemixt en je hebt geen last meer van een lamme arm.

 

Spatels
Spatels, je kunt er nooit genoeg hebben. Een spatel gebruik je veelal om een beslag uit de kom te schrapen, of wanneer een beslag heel kort gemixt moet worden is een spatel echt een uitkomst. Kies bij voorkeur voor een stevige spatel.

 

Bakvormen
Waar er gebakken wordt, zijn bakvormen nodig. Zonder bakvorm is het erg lastig om te bakken. Er zijn enorm veel verschillende bakvormen verkrijgbaar, maar een aantal hiervan zijn toch wel onmisbaar, namelijk een cakeblik, springvorm, grote bakplaat en muffinblik.

 

Oven
Misschien voor de hand liggend, maar zonder oven geen baksels. Wist je dat je met verschillende ovens verschillende resultaten kunt krijgen? Zo is een oven met alleen boven- en onderwarmte perfect voor het bakken van taarten en broden. Dit type oven laat je baksels namelijk gelijktijdig verwarmen en rijzen. Ook een combi stoomoven is perfect voor het bakken van taarten en broden.

 

Taartrooster
Een taartrooster is ontzettend handig om je baksels op af te laten koelen.

 

Hoe vaker je bakt, hoe fijner deze bakspullen zijn. Ze komen altijd van pas! Misschien heb je wel meer bakspullen waar je heel fijn mee kunt werken, maar om te beginnen vormen deze bakspullen een perfecte basis om mee te starten. Veel bakplezier!

 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe oven? Het kiezen van de juiste type oven is erg lastig. Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat. Zo weet je zeker dat je een oven kiest die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Wil je de hele keuken aanpakken? Ook dan kun je bij ons terecht!

 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest