088 0101 200 [email protected]

Grillpannen komen in alle soorten en maten. Van kostbaar tot wat betaalbaarder en van vierkant tot rechthoek. Vandaag leggen we je precies uit wat goed is om te weten bij aankoop van jouw (volgende) grillpan!

Het materiaal van de pan

Van welk materiaal de pan is gemaakt is een beetje afhankelijk van het budget. De wat grillpannen die wat betaalbaarder zijn, zijn vaak gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Deze pannen zijn vaak voorzien van een antiaanbaklaag. Niet alleen de prijs is een voordeel aan deze pan, maar ook zijn ze in gewicht wat minder zwaar dan zijn duurdere variant. Door het lichtere gewicht zijn ze iets gemakkelijker hanteerbaar. Kies je voor zo een pan, let dan wel goed op dat hij voorzien is van die antiaanbaklaag. Dat scheelt je een hoop boenen na het grillen. Doe een pan die voorzien is van deze laag nooit in de vaatwasser, maar was hem even met de hand af. Ook is het belangrijk dat je niet met scherpe voorwerpen de laag beschadigd. Als je er voorzichtig mee bent dan gaat zo een pan echt wel wat jaren mee.

De beste pannen zijn gemaakt van gietijzer! Deze pannen gaan echt wel een leven lang mee als je er een beetje goed voor zorgt en dus is zo een pan zijn geld meer dan waard. Wat is er nou zo goed aan een gietijzeren exemplaar? Dit materiaal wordt ongelofelijk warm en schroeit dus het vlees direct dicht, wat ook zorgt voor een sappiger stukje vlees. Ook in dit soort pannen zijn er wel weer gradaties in kwaliteit. Sommige pannen zijn voorzien van een emaille laagje. Deze laag kan beschadigen en dus is het vaak beter om een hele gietijzeren pan te kopen. Dit soort pannen bouwen zelf een antiaanbaklaag op door het gebruik en gaan daardoor zo lang mee.

Gietijzeren pannen zijn trouwens zeer geschikt voor het koken op inductie!

De vorm

Is het je opgevallen dat grillpannen vaak vierkant of rechthoekig van vorm zijn? Dit komt omdat je in dit formaat gemakkelijker en meer kan grillen dan in een ronde pan. Daarbij worden de gietijzeren pannen zo goed heet dat de warmte zich gemakkelijk verspreid over het gehele oppervlak van de pan.

Een pan met of zonder handgreep

Ook zit er verschil of je kiest voor een grillpan met of zonder handgreep. Het voordeel van een pan zonder een greep is dat hij dan ook gebruikt kan worden in de oven en zelfs op de barbecue. Heel soms kunnen de grepen er ook tegen, maar dat is volledig afhankelijk van de materiaal van de handgreep. Denk van te voren dus goed na hoe je de pan zou willen gebruiken. Of misschien is het zelfs wel mogelijk om de greep te verwijderen voor je hem in de oven zou plaatsen? Nog een voordeel van een pan zonder steel is dat je hem net een stukje gemakkelijker op kan bergen.

Is uw keuken aan een opknapbeurt toe of wilt u het liefst een hele nieuwe? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer inspiratie? Lees:
– Maak het leven nog wat gemakkelijker met een Quooker!
– Lekker en net even anders? Kook dan met de Himalaya zoutsteen.
– Keukentips om gezonder te koken lees je hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest