088 0101 200 [email protected]

Een oven komt met een flinke collectie aan symbolen. Elk symbool staat voor een andere ovenfunctie. Elke ovenfunctie gebruikt weer een andere techniek, waardoor gerechten met de beste kooktechniek bereid kunnen worden. Is het een combimagnetron of combi oven? Dan staan er nog een paar extra functies bij. In deze oven symbolen blog lees je alles over oven symbolen.

 

Oven symbolen

 

In deze ‘Oven Symbolen Betekenis’ blogpost vertellen wij je kort waar welke functie voor staat. Zo kan je recepten perfect volgen, of zelf experimenteren met verschillende technieken!

 

Oven symbolen en hun betekenis

 

Heteluchtfunctie

Hetelucht symbool oven

Het ventilator symbool staat voor de heteluchtfunctie. Bij deze stand wordt de warmte gelijkmatig verdeelt door de hele oven, waardoor gerechten op alle niveaus garen.

Gebruik bij: vleesgerechten en ovenschotels, of wanneer men met meerdere roosters of bakplaten tegelijkertijd aan de gang wilt.
Minder geschikt: taarten, of andere baksels en gerechten die bijvoorbeeld een krokant korstje vereisen.

 

 

 

Onderwarmtefunctie Onderwarmte symbool oven

Bij deze stand komt de warmte in de oven alleen van het onderste verwarmingselement. Hierdoor wordt vooral de bodem van het gerecht warm, waardoor de bovenkant niet kan verbranden.

Gebruik bij: nabakken, pizza’s, taarten.
Minder geschikt: meerdere roosters of bakplaten in de oven, gerechten die een krokant korstje nodig hebben.

Boven- en onderwarmtefunctie boven en onderwarmte symbool oven

Bij deze stand werken de verwarmingselementen boven en onder tegelijkertijd. Net als bij de onderwarmtefunctie is ook deze stand enkel geschikt bij het bakken met één rooster of bakplaat.

Gebruik bij: deegwaar dat moet rijzen, ovenschotels, baksels.
Minder geschikt: ovengebruik met meerdere roosters of bakplaten tegelijkertijd.

Grillfunctiegrill ovensymbool

De grillfunctie wordt vooral gebruikt bij het gratineren van gerechten, bijvoorbeeld wanneer een krokant laagje kaas gewenst is. Ook voor het garen van kleine stukken vlees, vis en groente, is de grill perfect. Te grote gerechten zullen bij alleen het gebruik van de grill echter niet helemaal garen.

Sommige ovens hebben twee grillfuncties, namelijk klein en groot. Afhankelijk van het te bereiden gerecht (klein of groot) kan je de keuze maken.

Gebruik bij: gratineren, vlees, vis, en groente.
Minder geschikt: grotere gerechten.

 

Oven symbolen op een combi-oven / combi-magnetron

 

Ontdooifunctie magnetron ontdooi functie

Deze functie komt voor op combi-ovens en wordt gebruikt voor het ontdooien van producten die nog bevroren zijn. Handig voor brood, of een kliekje van vorige week. De oven zal hiervoor gebruik maken van een lage hetelucht stand, terwijl de magnetron straling gebruikt. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste wattage en gewichtsaanduiding te selecteren.

 

 

Andere oven symbolen 

Een streep staat dus voor het verwarmingselement, de ventilator is hetelucht, en de kartel-streep staat voor de grillfunctie. Deze ovensymbolen kunnen ook gecombineerd voorkomen, bijvoorbeeld de heteluchtfunctie gecombineerd met de grillfuctie of onderwarmte om het maximale uit de oven te halen.

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Of is het misschien wel echt tijd geworden voor die nieuwe droomkeuken? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

 

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest