088 0101 200 [email protected]

Zonder dat je het zelf door hebt, eet je vaak meer zout dan je denkt. Teveel zout is niet goed voor je. Daarom geven we je in deze blog tips om te koken met kruiden in plaats van zout. Lees gauw verder!

 

Koken met kruiden in plaats van zout

 

Koken met kruiden is heel eenvoudig en geeft je eten lekker veel smaak. Het is alleen handig om te weten wanneer je kruiden toevoegt aan een recept. Verse kruiden met zachte bladeren zoals basilicum, peterselie en koriander voeg je vlak voor het serveren pas toe aan een gerecht omdat ze zo beter hun smaak behouden. Harde kruiden zoals tijm, salie en rozemarijn zijn zeer geschikt om lekker mee te laten pruttelen met je gerecht en voeg je aan het begin van het koken toe en haal je er voor het serveren uit. Je kunt natuurlijk ook koken met gedroogde en gemalen kruiden. Wij hebben de volgende tips voor je op een rijtje gezet:

 

Goede smaakcombinaties

Kies goede smaakcombinaties uit. Er zijn een aantal kruidencombinaties die eigenlijk altijd in goede aarde vallen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie basilicum, tijm en oregano, peterselie, tijm en laurier en citroenverbena met munt.

 

Wees niet bang

Wees vooral niet bang om het fout te doen. Maak je een pastasaus of een lekker wokgerecht. Kijk eens naar de kruiden die je in de kast hebt staan. Je hoeft niet bang te zijn om teveel kruiden toe te voegen. Bij een pastasaus kun je denken aan basilicum, oregano en andere bladkruiden, maar ook aan paprikapoeder, knoflookpoeder of cayennepeper. Bij een wok kun je denken aan gemalen koriander en komijnzaad, maar ook aan kerriepoeder, piment, chilipeper en gember poeder. Experimenteer!

 

Deze kruiden passen bij de volgende gerechten

  • Soep: tijm, peterselie, laurier, dragon
  • Een beetje pit: paprikapoeder, chilipeper, knoflook, piment, cayennepeper
  • Desserts: kaneel, nootmuskaat
  • Italiaanse kruidenmix: oregano, basilicum, marjolein, peterselie
  • Aziatische kruiden: komijn, koriander, kardemom, kerrie, peper
  • Mexicaanse kruiden: komijn, koriander

 

Met deze tips maak je al de lekkerste gerechten. Laat in ieder geval het potje zout wat vaker staan en experimenteer met (verse) kruiden!

 

Ben je aan het oriënteren voor een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest