088 0101 200 [email protected]

Onze collega Kevin reist op dit moment een paar maanden lang door Azië. Tijdens zijn reis neemt hij ook een kijkje in de lokale keukens: van streetfood tentjes tot bij de mensen thuis. Wij nemen je mee op deze culinaire reis in de reeks ‘een reis door Azië!’

 

Een reis door Azië – Thailand deel 2

Toen Kevin net was aangekomen op Phanang, net van de boot afgekomen en onderweg naar een bungalow aan het strand, stopte Kevin bij een restaurantje voor gele curry met kip en garnalen. Op Phanang ging Kevin naar de Half moon party, één van de bekendste feesten van Thailand. Een festival die 2 keer per maand en zoals de naam al doet vermoeden bij halve maan plaatsvindt. Het feest symboliseert de kracht van vrijheid, vrije expressie, liefde en eenheid.

 

Na Phanang is Kevin doorgereisd naar Koh Toa. Hier is hij voor het eerst gaan duiken en heeft hij zijn open water brevet gehaald. Het duiken was een fantastische ervaring, zo belandde hij midden in een school van een paarhonderd vissen. Na een dag werken en duiken was het tijd voor een toetje. Hij nam een pannenkoek met oreo, chocolade en kokoscrème. Lees gauw verder voor de recepten van deze heerlijke gerechten!

 

Reis door Azië - Gele curry

 

Gele curry met kip en garnalen

Recept is goed voor 2 personen

 

Ingrediënten currypasta

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 stengels citroengras (alleen het wit)
  • 1 groene peper
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • Snuf zout

 

Ingrediënten recept

  • 130 gram rijst
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 70 gram gele currypasta
  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram wokgarnalen
  • 1 zak Thaise wokgroenten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander
  • Lekker voor erbij: chili olie en plakjes komkommer

 

Bereidingswijze

  1. Maak de gele currypasta door alle ingrediënten met elkaar te mixen in een vijzel of in de hakmolen van een keukenmachine. Bewaar in een schone pot, je kunt hier meerdere keren curry mee maken.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  3. Verhit de olie in een wokpan en fruit de uien glazig.
  4. Voeg de currypasta toe en roer goed door.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bak 5 minuten mee.
  6. Voeg de garnalen en wokgroenten toe en bak een paar minuten mee.
  7. Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 5 minuten of wat langer zachtjes pruttelen tot de kip en garnalen gaar zijn.
  8. Serveer de rijst met de kokoscurry en garneer met wat verse koriander.
  9. Eet smakelijk!

 

 

Pannenkoek met oreo en kokoscrème - streetfood

 

Pannenkoek met oreo, chocolade en kokoscrème

Recept is goed voor 4 pannenkoeken

 

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 0,5 eetlepel vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 groot ei
  • 250 ml melk
  • 1 a 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1/2 rol Oreo koekjes
  • 1 blik kokosmelk (zet voor gebruik een nachtje in de koelkast)
  • Chocoladesaus

 

Bereidingswijze

  1. Maak de pannenkoeken. Doe de bloem, vanillesuiker en zout in een kom en meng deze met een vork.
  2. Voeg het ei en een scheutje melk toe.
  3. Roer het geheel rustig door en voeg in kleine beetjes de rest van de melk toe. Zo voorkom je dat je beslag klonten krijgt.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
  5. Nu kun je de pannenkoeken bakken, doordat de boter door het beslag zit heb je geen of minder olie nodig.
  6. Verkruimel ondertussen de rol oreo koekjes. Dit kun je doen door de koekjes in een boterhamzakje te doen en met een deegroller te verkruimelen. Of door de koekjes in kleine stukjes te breken of snijden.
  7. Open het blik koude kokosmelk. Je zult zien dat de crème gescheiden is van het kokoswater. Schep de crème uit het blik en meng met de oreo koekjes. Het kokoswater hoef je niet weg te gooien, deze kun je gebruiken voor andere recepten zoals in smoothies bijvoorbeeld.
  8. Beleg de pannenkoeken met de oreo kokoscrème en top af met wat chocoladesaus. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het maken van deze recepten achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar!

 

Meer Aziatische receptinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest