088 0101 200 [email protected]

Deze verrassende combinatie van zachte couscous en romige feta biedt een smaakvolle en veelzijdige optie voor je volgende maaltijd! Of je nu snel een gerecht wilt voorbereiden of op zoek bent naar een fris bijgerecht, dit recept is een echte smaakmaker. Lees snel verder in onze blog voor het recept!

 

Couscous met feta recept

Dit recept is geschikt voor circa 2 porties. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten 

  • 150 gram Couscous
  • 1 Komkommer
  • 150 gram Feta 
  • 1 pluk verse munt 

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het bereiden van de couscous volgens de instructies op de verpakking. Dit betekent meestal het overgieten met kokend water en enkele minuten laten staan tot alle vloeistof is opgenomen. Fluff de couscous daarna op met een vork.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes of halve maantjes, afhankelijk van je voorkeur. Als je van een meer verfijnde smaak houdt, kun je de zaadjes verwijderen voordat je hem snijdt.
  3. Verkruimel de feta in grove stukken. Feta voegt een heerlijke zoute smaak toe aan het gerecht, dus voel je vrij om wat extra toe te voegen als je een liefhebber bent.
  4. Pluk een handvol verse muntblaadjes van de stelen en hak ze grof.
  5. Meng de couscous, komkommer, feta en muntblaadjes in een grote kom. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is, zodat elke hap gevuld is met een beetje van alle smaken.
  6. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Het kan zijn dat je geen extra zout nodig hebt vanwege de zoute feta, maar dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

 

Deze Couscous met Feta is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar ook nog eens verrassend lekker. Serveer het direct als een zomerse lunch of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Het is ook heerlijk als restjes de volgende dag, dus maak gerust een grote portie! Geniet ervan!

 

Ben je er tijdens de bereiding van de couscous met feta achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze gezellige inspiratie showrooms en laat je vrijblijvend inspireren. Je vindt hier een ruim assortiment aan keukens en alle keukenstijlen. Of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie voor gezonde recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest