088 0101 200 [email protected]

Dit keer een super simpel, maar onmisbaar bijgerecht op een BBQ: gegrilde asperges. Lees gauw verder hoe je dit simpele recept klaar maakt. Lekker om te serveren met een goed stukje vlees en gepofte aardappel.

 

Gegrilde asperges van de BBQ recept

Het recept is goed voor 2 personen of als bijgerecht. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Was de asperges en haal de houten onderkant van de asperges af door deze licht te buigen, zo knakt het houten steeltje er op de juiste plek vanaf.
  2. Pers het teentje knoflook uit in een groot bakje met deksel en roer de olijfolie er doorheen. Breng op smaak met zeezout.
  3. Leg de asperges in het bakje, doe de deksel erop en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Rooster de asperges 3 minuten per kant op de barbecue (direct grillen* op 180 graden).
  5. Serveer de asperges met bijvoorbeeld een lekker stukje vlees en een gepofte aardappel of als bijgerecht. Eet smakelijk!

 

*Direct grillen houdt in dat je de asperges op een BBQ rooster grilt die boven de kolen hangt, hierdoor gaart het gerecht boven de kolen. Bij indirect grillen schuif je de kolen opzij (of gebruik je speciale stenen platen) en gaart het gerecht dus niet boven de kolen, maar ernaast.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je je graag laten inspireren? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer BBQ inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest