088 0101 200 [email protected]

Warme avonden in de tuin en lekker buiten eten, daar past de BBQ uitstekend bij. Om je te inspireren hebben wij enkele BBQ recepten en tips voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt alweer de helft aan denkwerk. Je kunt namelijk zoveel lekkere dingen maken we hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in deze BBQ special. Lees snel verder!

Vlees
Rosbiefspies met paprika en aioli

Ingredienten voor de aioli:
250 ml mayonaise
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel fijngehakte peterselie
5 grote knoflooktenen, fijngehakt
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Gemalen zwarte peper naar smaak

Ingredienten voor de rosbiefspies:
500 gram rosbief op kamertemperatuur
2 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel grof zeezout
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Gemalen peper naar smaak

Aioli: Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voila, de aioli is klaar.

Rosbiefspies: Snijd de rosbief in blokjes van 2x2cm en stop deze in een mengkom waar je de kruiden en olijfolie doet. Zorg dat de rosbief mooi in het mengsel bedekt is en rijg dan de rosbief aan spiesen. Leg de spiesen 4-6 minuten op directe en matige hitte op de barbecue.

Groenten
Bloemkool van de BBQ

Ingrediënten:
Bloemkool
Vadouvan
Olijfolie

Snijd de bladeren van de bloemkool af en smeer hem goed in met het mengsel van olijfolie en vadouvan. Verpak de bloemkool vervolgens goed in een aluminiumfolie en laat hem in 45 minuten gaar worden op de barbecue.

Fruit
Ananas van de BBQ

Ingredienten:
Ananas
Suiker
Vanille ijs

Bestrooi de stukken ananas met suiker en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de ananas op de barbecue in 10 minuten lekker warm worden. Draai de stukken ananas wel regelmatig om, zodat deze aan iedere kant mooi zal karameliseren. 

BBQ Tips

1. Wrijf direct na het BBQen het rooster in met een halve citroen. Dat scheelt je een hoop werk als je straks het rooster zult gaan schoonmaken. Je kunt citroen ook tussendoor gebruiken om het rooster te ontsmetten. Zo zal je vis niet naar het vlees van de vorige ronde gaan smaken of andersom.
2. Leg je BBQ niet te vol met vlees of vis. Verschillend vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om gaar te worden. Door het beter te verdelen is het gemakkelijker in de gaten te houden.
3. Bak je een kotelet of entrecote? Maak dan een sneetje in het vet, dat voorkomt dat het stuk vlees zal gaan krullen.
4. Leg de stukken vlees nadat het van de barbecue komt nog een paar minuten in aluminiumfolie om het vlees te laten rusten.

 

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Niet genoeg aan de BBQ special? Bekijk meer recepten en tips:
– Maak lekkere courgetterolletjes als bijgerecht.
– Zelf tzatziki maken met dit recept.
– Een zomerse salade om van te smullen.

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest