088 0101 200 [email protected]

Een lekker en super simpel recept om het nieuwe jaar mee te beginnen. Witlof uit de oven, lekker met ham en kaas. Lees gauw verder voor dit simpele recept.

 

Witlof uit de oven recept

Dit recept is geschikt voor 2 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 4 plakken ham
  • 50 ml kookroom
  • 1 groot ei
  • Peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze

  1. Maak de witlof schoon, haal de bittere kern eruit en kook de witlof ik ruime pan water. Laat 10 minuten koken en giet daarna af. Laat de witlof uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  3. Wikkel de witlof in de plakjes ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  4. Doe de kookroom en het (rauwe) ei in een kom en kluts door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak. Giet het mengsel over de witlof.
  5. Verdeel de geraspte kaas over de witlof en bak de witlof schotel goudbruin en gaar in ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het maken van de witlof uit de oven achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Neem een kijkje in onze gezellige showrooms of maak alvast een afspraak om jouw droomkeuken te ontwerpen. Keukenwarenhuis.nl… Daar moet je geweest zijn!

 

Meer ovenrecepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest