088 0101 200 [email protected]

Je ziet hem steeds vaker: de stoomoven! Een mooie toevoeging aan de keuken. Het is een apparaat waar je veel mee kunt en vooral ook heel gezond mee kunt koken. Je kunt er onder andere mee ontdooien, opwarmen, pocheren, blancheren, wecken en uiteraard stomen. Er kan van alles in bereid worden: brooddeeg laten rijzen, vis bereiden, pasta maken, desserts en andere zoete lekkernijen. Een enorm veelzijdig apparaat dus! We vertellen je graag meer over de voordelen.

 

De voordelen van een stoomoven

 

#1 Gezond koken

Een heel groot voordeel aan de stoomoven is dat bij bereiding van groenten de vitamines en mineralen beter bewaard blijven. Ook is er geen vet nodig voor de bereiding. Dit maakt dat je heel gezond kunt koken met een stoomoven!

 

#2 Snel

Met een stoomoven kun je de complete maaltijd in één keer bereiden. Er is namelijk geen smaakoverdracht in deze oven, hierdoor kun je zelfs zoete en hartige gerechten tegelijkertijd bereiden.

 

#3 Precieze temperatuur

Een stoomoven is zeer nauwkeurig qua temperatuur. Zo kunnen je vertrouwen op de bereidingstijden van jouw gerecht zonder dat het eten aanbrandt of te gaar wordt. Nog een bijkomend voordeel: door het stomen blijft de smaak van het eten beter behouden.

 

#4 Perfecte bereiding

Er wordt onterecht gedacht dat je met een stoomoven natte/zompige maaltijden krijgt. Niets is minder waar. Ook in de stoomoven maak je bijvoorbeeld lasagne met een krokant korstje. Vlees en vis drogen door de stoom niet uit, hierdoor blijven ze mals en sappig. Met deze oven kun je dus echt perfecte maaltijden bereiden.

 

Is uw keuken aan een nieuwe oven toe of wilt u het liefst een hele nieuwe keuken? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hier een afspraak maken. 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest