088 0101 200 [email protected]

Planten en bloemen zijn niet alleen bedoeld voor de tuin of de woonkamer. Ze kunnen ook een fantastische aanvulling zijn op je keuken. Van kruiden die smaak toevoegen aan onze gerechten tot bloemen die een vleugje kleur en vreugde brengen, het integreren van planten en bloemen in de keuken is een trend die niet alleen esthetisch is, maar ook functioneel en gezond. Hier zijn een paar ideeën om groen toe te voegen aan je culinaire ruimte.

 

Planten en bloemen in de keuken inspiratie

 

Kruiden in potten

Verse kruiden zijn een must-have in elke keuken. Door kruiden zoals basilicum, peterselie, rozemarijn, munt en tijm in potten op je vensterbank te laten groeien, heb je altijd gemakkelijk toegang tot verse smaken tijdens het koken. Bovendien voegen de groene planten een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je keukenruimte.

 

Hangende planten

Als je weinig ruimte hebt op je aanrecht of vensterbank, overweeg dan om hangende planten op te hangen in je keuken. Hangende plantenbakken met kruiden of kleine bloeiende planten voegen hoogte en interesse toe aan de ruimte en maken optimaal gebruik van verticale ruimte.

 

Eetbare bloemen

Niet alleen zijn bloemen prachtig om naar te kijken, maar sommige zijn ook eetbaar en kunnen een unieke en smaakvolle toevoeging zijn aan je gerechten. Denk aan bloemen zoals viooltjes, goudsbloemen en lavendel die je kunt gebruiken om salades, desserts en zelfs drankjes op te fleuren.

 

Luchtzuiverende planten

Naast het toevoegen van een vleugje groen, kunnen bepaalde planten ook helpen bij het zuiveren van de lucht in je keuken door schadelijke gifstoffen te absorberen. Kies voor planten zoals aloë vera, spinplant (Chlorophytum comosum) en vredeslelie (Spathiphyllum) om de luchtkwaliteit in je keuken te verbeteren.

 

Verticale kruidentuin

Maak gebruik van een lege muur in je keuken door een verticale kruidentuin te creëren. Installeer hiervoor bijvoorbeeld een kruidenrek met meerdere lagen of hang kleine planken op waarop je potten met kruiden kunt plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor een functionele kruidenopslag, maar het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

 

Terrariums

Terrariums zijn kleine, afgesloten glazen containers die een mini-ecosysteem creëren voor planten. Deze kunnen een interessante en onderhoudsvriendelijke toevoeging zijn aan je keuken. Kies voor luchtplanten of vetplanten die goed gedijen in dit type omgeving

 

Bloeiende kamerplanten

Voeg een vleugje kleur toe aan je keuken met bloeiende kamerplanten zoals orchideeën, anthuriums of begonia’s. Deze planten voegen niet alleen schoonheid toe, maar kunnen ook een gevoel van vreugde en welzijn bevorderen.

 

Het integreren van planten en bloemen in je keuken kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om de ruimte op te fleuren en tegelijkertijd functionele voordelen te bieden. Of je nu kiest voor kruiden op de vensterbank, hangende planten of bloeiende kamerplanten, het toevoegen van groen aan je keuken zal zeker een verschil maken in de algehele sfeer en beleving van de ruimte. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en breng wat groen in je keuken!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Of is het misschien wel echt tijd geworden voor die nieuwe droomkeuken? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat. 

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest