088 0101 200 [email protected]

Wanneer je goed kan zien sta je er niet bij stil hoe lastig de alledaagse dingen kunnen zijn als je zicht beperkt is. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat ook mensen met een minder goed zicht uit de voeten kunnen in de keuken. Om het koken op een inductie kookplaat gemakkelijker te maken is er daarom een speciale mat ontwikkeld, door ATAG, die je over de kookplaat kunt leggen. Dit is een handige tool voor slechtzienden en voor ouderen.

 

ATAG’s Pandoer mat

Dit is een gele mat welke je op de inductiekookplaat kunt bevestigen. De plakkerige onderlaag zorg ervoor dat de mat niet zal verschuiven en het daarom veilig in gebruik is. De fel gele kleur in combinatie met de zwarte kookplaat maakt dat de vlakverdeling goed zichtbaar is. Ook de stevige randen van de mat geven duidelijk aan waar de pan geplaatst kan worden. Naast de mat zijn er ook twee rubberen knoppen die erbij horen. De gele rubberen knoppen matchen met de gele vlakken van de mat op de kookplaat. Op deze manier kun je gemakkelijk weten welke knop bij welke pit hoort.

Natuurlijk is de mat hittebestendig en kun je hem gemakkelijk van de kookplaat halen, maar hij is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Vervolgens plak je hem weer terug op de kookplaat en je bent klaar voor de volgende maaltijd.

 

Voordelen van de Pandoer mat

1. Nu kunnen de mensen met een visuele beperking al hun kookkunsten uit de kast halen met deze veiligere kookplaat.
2. De kookmat heeft bijpassende knoppen waardoor het duidelijk is welke knop bij welke pit hoort. Dit is zelfs enkel op de tast al goed aan elkaar te matchen.
3. De kookmat is gemakkelijk schoon te maken en weer terug te plaatsen op de kookplaat. Wel is daar een beetje hulp bij nodig om hem goed terug te leggen. De Pandoer mat is namelijk voorzien van een goede anti-slip laag aan de onderkant, waardoor je hem niet kunt schuiven over de kookplaat.

 

En de nadelen 

1. De Pandoer mat is enkel beschikbaar voor de inductiekookplaat HI6271B van ATAG.
2. De uitsneden voor de pannen zijn niet gemaakt voor grote formaat pannen en dus zal het lastiger zijn om voor grote aantallen te koken met de Pandoer mat op de kookplaat.

 

Wil jij misschien deze kookplaat in combinatie met de Pandoer mat in huis hebben? Of misschien wil je wel een hele nieuwe keuken. Dat is mogelijk! Maak hier een afspraak bij een van onze twee showrooms en dan zorgen wij dat de koffie klaar staat en we opzoek kunnen naar de perfecte keuken voor jou!

 

Meer lezen?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest