088 0101 200 [email protected]

Tegenwoordig vind je keukens in een breed scala aan kleuren. Maar hoe voeg je kleur het beste toe aan je keuken? Je kunt natuurlijk gewoon kiezen voor een effen keuken met een mooie kleur op de muur, maar je kunt ook kiezen voor een mix and match of ton sur ton keuken. Oftewel werken met verschillende kleuren. In deze blog lees je meer over kleurencombinaties in de keuken.

 

Kleurencombinaties in de keuken

 

Mix and match keuken

Van een (modern) landelijke keuken tot een minimalistische keuken, alle keukenstijlen kun je mixen en matchen. Een mix and match keuken is een keuken van twee of meerdere soorten fronten en bladen. Het kan dus in iedere keukenstijl en dat maakt dat het voor vrijwel ieder interieur een geschikt idee kan zijn. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed kijkt of materialen ook daadwerkelijk goed met elkaar combineren.

 

kleurcombinaties in de keuken - mix and match

 

Ton sur ton keuken

De ton sur ton keuken sluit eigenlijk een klein beetje aan op een mix and match keuken. Echter blijf je bij een ton sur ton keuken in hetzelfde kleurenpalet. Ton sur ton betekent toon op toon, oftewel alles in één kleur. Dat betekent dat de fronten en het werkblad dezelfde kleur zijn of heel dicht bij elkaar liggen qua kleurtonen. Door dezelfde tint te gebruiken creëer je een heel rustige ruimte.

 

ton sur ton keuken

 

Kleur toevoegen aan de keuken

Houd je de keuken zelf liever redelijk neutraal? Dan kun je er ook aan denken om de muren in een bijpassende kleur te tegelen, verven of behangen. Dit kunnen kleuren uit hetzelfde kleurpalet zijn of juist een kleur die eruit springt. Of kies voor kleur in keukenaccessoires. Durf met kleuren te spelen!

 

Welke kleuren heb jij in de keuken?

 

Verder oriënteren? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.\

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest