088 0101 200 [email protected]

De familie de Jong is onlangs ingetrokken in een prachtige zelfgebouwde vrijstaande woning in Dinteloord. Bij een nieuwe woning hoort natuurlijk ook een gloednieuwe keuken en het resultaat is prachtig geworden. In de woning staat nu een gloednieuwe houtlook parallelle eilandkeuken met een hoge wandkast die door meneer de Jong zelf is gemonteerd. Daarom nemen we deze keer een kijkje in de keuken van de familie de Jong.

 

Kijkje in de keuken van familie de Jong

 

Voor hun nieuwe woning was de familie de Jong op zoek naar een nieuwe keuken en zijn daarom eerst bij de keukenzaak geweest waar ze de keuken in hun vorige huis hadden gekocht. “Wij hadden in ons vorige huis ook een keuken waar we helemaal weg van waren. We zijn dus eerst naar de keukenzaak in België geweest waar we onze oude keuken ook vandaan hadden gehaald. Maar dat was in de loop der jaren dermate veranderd dat wij daar ons niet meer prettig voelden.

 

Per toeval ben ik online een Facebook advertentie van jullie tegengekomen, want ja als je aan het bouwen bent dan klik je heel veel advertenties aan. Ik had via de advertentie een magazine aangevraagd en toen kreeg ik een e-mail dat ik een messenset had gewonnen. En ja, wij waren dus op zoek naar oplossingen voor de afzuigkap en zodoende zijn we in Dordrecht terechtgekomen”.

 

Blogafbeelding kijkje in de keuken van familie de Jong

 

De samenwerking met Keukenwarenhuis.nl werd vanaf het moment dat het stel de showroom in Dordrecht binnen kwamen lopen als zeer positief ervaren. Vooral dat er door de adviseurs werd mee gedacht met elke idee of wens van het stel gaf voor hen de doorslag om bij Keukenwarenhuis.nl hun keuken te kopen.

 

“Ik wilde graag het koffiezetapparaat en de waterkoker in die kast met een uitschuiflade. En dat zou eventueel gekund hebben, maar je zit met de deur. Die kan niet ver genoeg open, die zit met de greep. Dus uiteindelijk staat die nog op het aanrecht en ja, je raakt er ook aan een gewend. Maar dat was één van de dingetjes. En we hebben het geprobeerd, het is niet gelukt. Met de vaatwasser was dat dus wel gelukt en ook geweldig dat dat rek naar boven kan! Dus wij zijn echt heel tevreden!”.

 

 

Wat de wensen waren voor de nieuwe keuken? “Qua ovens wilde ik sowieso één hele goede oven, maar ik moest twee ovens hebben. Als je er vier gewend bent, dan moeten er minimaal twee komen. Maar ik heb wel gezegd, ik wil een oven met een magnetron functie. En ik wil geen magnetron die ik ook kan bakken, daar zit nogal een verschil in. Ook wilde ik heel graag een stoomoven”.

 

Daarnaast wilde het stel graag een platte afzuigkap die in de koof kon komen. “We hebben alles van AEG. Alleen Novy had de enige hele platte afzuigkap die dus in de koof kon komen. Het is allemaal beton, dus we moesten wel iets bouwen waar die in kon en dan zit er ook nog zo’n box daar achter de koof. Dus ja ook daar is over meegedacht door de adviseurs en dat was fijn!”.

 

 

Als we vragen naar hoe de vorige keuken eruitzag, blijkt het ook een functionele eilandkeuken te zijn geweest. “De vorige keuken was heel landelijk, dat stond ook in een oud huis. Ik vind dat je toch een beetje in de sfeer van het huis moet blijven. Dus vandaar dat het heel strak is. En ik vind nogmaals, een keuken moet heel erg functioneren, dat is het allerbelangrijkste”. Mevrouw de Jong wilde daarom ook erg graag haar oude gasfornuis met vier ovens meenemen naar de nieuwe keuken, maar dat kon helaas niet.

 

 

Of er ook iets is misgegaan tijdens het proces? “Er was een verkeerde lade geleverd. Het was eigenlijk een buitenlade, maar moest een binnenlade zijn. En ja, de gaatjes in de kastjes voor de grepen die niet allemaal op de juiste plek zaten. Dat was eigenlijk ons eigen schuld, omdat wij dat bij Patrick niet meer hadden aangegeven. We hadden dat niet nagekeken bij Menno.

 

Toen was het besteld en toen kwam hij binnen. Zoals je kan zien staan ze bij de koelkast wat meer naar rechts. Wij wilden dus al die kanten naar links en naar rechts hebben. De laders zitten in het midden dus dat is prima. Nou heeft mijn man met die dames gesproken bij jullie van de klantenservice. En die hebben er gewoon voor gezorgd dat alles oké was en het gelijk werd opgelost!”.

 

 

Voor mevrouw de Jong is koken een tweede hobby, dus als ze zou moeten omschrijven wat de keuken als ruimte in het huis voor haar betekent twijfelt ze géén moment. “Voor mij? Adem. Ja, ik zou niet kunnen leven zonder keuken. Want ja, ik ben mijn bloemschikken een beetje aan het afbouwen. Ik ben 64, dus ik timmer niet meer zo hard. Maar dat koken, dat blijft iedere dag. Dat is een soort levensadem. En aan de hand van het gerecht een muziekje op tijdens het koken, ja dat is lekker!”.

 

Mevrouw de Jong is ontzettend blij met haar keuken en zeer tevreden met Keukenwarenhuis.nl. “Het had zo moeten zijn dat we bij jullie binnenliepen op een verloren dag. Want dat was helemaal niet gepland dat we hier de keuken gingen kopen. Dus ja, ben er heel blij mee!”.

 

Meer kijkje in de keuken inspiratie

 

Wil jij ook met jouw Keukenwarenhuis.nl keuken in de rubriek ‘Kijkje in de keuken van …?’ Laat het ons weten in de reacties of stuur een mail naar [email protected] zodat we contact met je op kunnen nemen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest