088 0101 200 [email protected]

Onze collega Kevin reist op dit moment een paar maanden lang door Azië. Tijdens zijn reis neemt hij ook een kijkje in de lokale keukens: van street food tentjes tot bij de mensen thuis. Wij nemen je mee op deze culinaire reis in de reeks ‘een reis door Azië!’ Dit keer nemen we een kijkje in de keuken van Kevin zijn tijdelijke appartement op Bali. Hoe bevalt deze keuken en zijn er veel verschillen met keukens in Nederland? Lees gauw verder!

 

Een kijkje in de keuken van Kevin

 

De keuken van Kevin is vooral heel simpel ingedeeld. De keuken heeft aan de linkerkant een ladekast, daarnaast een onderkast met een brede twee pits gaskookplaat erboven, dan een hoekkast met planken en aan de rechterkant zit de spoelkast met een brede wasbak en daarnaast een kast met ingebouwde prullenbak. Als we kijken naar de apparaten in de keuken, dan is dat ook vrij simpel. Er staat namelijk een vrijstaande koelkast met vriezer en een kookplaat. Verder heeft de keuken een houtlook en een stenen blad. “Wat ik eigenlijk best wel fijn vind aan de keuken is dat ‘ie heel basic is en er eigenlijk niks kapot kan gaan, behalve de koelkast dan,” zegt Kevin.

 

kijkje in de keuken Kevin

 

Of Kevin thuis in Nederland een vergelijkbare keuken wilt hebben? Daarop is het antwoord kort maar krachtig: nee. “De keuken is echt een typisch Indonesische keuken, iets wat ik zelf niet thuis neer zou zetten. In Nederland hebben de meeste keukens allemaal luxe apparatuur, iets wat je in een typisch Indonesische keuken niet gauw ziet. “Je hebt hier wel luxe villa’s met luxe keukens, alleen worden deze bijna niet gebruikt omdat bijna iedereen buiten de deur eet.”

 

details keuken Kevin

 

Het grootste verschil tussen een Indonesische keuken en de westerse keukens is dan ook dat het in Indonesië echt draait om het eten zelf. “Het maakt niet uit hoe luxe de apparaten zijn of hoe mooi de keuken is, het moet vooral praktisch zijn.” De culinaire gerechten maken de keuken.

 

Meer lezen over Kevin zijn reis door Azië? Je leest meer in de blogs een reis door Azië deel 1 en een reis door Azië deel 2.

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je je graag laten inspireren? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Nog meer keukeninspiratie bij mensen thuis:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest