088 0101 200 [email protected]

Nieuw jaar, nieuwe trends! Zo ook voor onze woningen, interieurs, en keukens. Ben je recentelijk verhuisd, of ga je verbouwen? Laat je dan eerst inspireren door de 10 grootste Keukentrends 2019!

Keukentrend 2019: Back To Nature

Een grote keukentrend in 2019 is aards en naturel, maar wel met statement. Populair zijn het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Aardse tinten, hout, natuursteen, marmer, het komt allemaal voorbij.

Dit zachte kleurenpalet en de natuurlijke materialen lenen zich voor zowel de keukenkasten, het aanrechtblad, en de accessoires. Ga voor een zacht kleurenpalet, zoals beige met wit, of kies juist voor opvallende contrasten, zoals donkergroen, terrazzo, en gouden accessoires.

Back to nature trend

Keukentrend 2019: Bijkeukens

De bijkeuken groeit de afgelopen jaren enorm aan populariteit, en dat gaat zo blijven ook! De perfecte combinatie van comfort, slimme oplossingen, en prachtig keukendesign. Opvallend zijn vooral de wasmachine op hoogte en de comfort innovaties.

Let wel, kies bij een wasmachine op hoogte altijd voor gecertificeerde producenten, daar het erg gevaarlijk is wanneer de wasmachine tijdens het gebruik naar beneden valt. Uiteraard werkt Keukenwarenhuis.nl alleen samen met geteste en veilige systemen.

Bijkeukens trends

Keukentrend 2019: Inductie Is In

Inductie is in. Dat was het al, maar met de huidige regeringsplannen en de langzame verdwijning van gas, kiezen steeds meer mensen voor inductie. Vooral bij het plaatsen van een nieuwe keuken.

Populair zijn dus de inductie kookplaten, in alle soorten en maten. Opvallend is vooral de komst van het inductie fornuis: de charme van vroeger, met de technologie van nu. En natuurlijk met die super handige grote oven.

Inductie trend

Keukentrend 2019: Top Terrazzo

All the way from Italy komt het prachtige Terrazzo. Deze steen-melange maakt een gigantische comeback, en dat verbaast ons niks! Terrazzo is opvallend maar zeer chic, en daardoor geschikt voor elk interieur.

Dankzij de grote variëteit – Terrazzo is verkrijgbaar in meerdere kleurpaletten – valt dit materiaal met iedere keuken te combineren. Kies voor donkere kleuren voor een ingetogen en chique look, of ga all out met opvallende kleurencombinaties.

Terrazzo trend

Keukentrend 2019: Marmer

Marmer, marmer everywhere! Deze chique steensoort is één van de grootste keukentrends voor 2019. Je kan kiezen voor echt marmer (bijvoorbeeld voor het aanrechtblad) of voor marmerlook (voor bijvoorbeeld de keukenkasten, de accessoires, of ook voor het aanrechtblad).

Echt marmer is zeer prijzig en gevoelig voor vlekken, maar voor de echte liefhebber zeker een mogelijkheid. Wil je niet de lasten, en wel de lusten? Of marmer op uw keukenkasten? Ga dan voor de marmerlook!

Keukentrends 2019 marmer

Keukentrend 2019: Stijlvolle Afzuigkappen

De stijlvolle afzuigkappen braken in 2018 al door, maar deze trend zet ook in 2019 gestaag verder.

Voor de echte liefhebber zijn er steeds meer design mogelijkheden, zoals afzuigkappen geïntegreerd in de kookplaat, downdrafts die verdwijnen in het aanrechtblad, onzichtbare plafond afzuigkappen, of juist statement pieces die alle aandacht zullen vragen.

Één ding is zeker: de klassieke RVS kap is niet meer de enige optie!

Keukentrends 2019 design afzuigkap

Keukentrend 2019: Gun Metal Black

Deze stoere donkergrijze tint is dé nieuwe trend op het gebied van keukenaccessoires. Perfect voor mensen die iets anders willen dan RVS, maar toch een tijdloze en smaakvolle kleur willen.

Gun Metal Black wordt veel gezien bij kranen en spoelbakken, maar ook bij sommige apparatuur designs wordt het klassieke RVS vervangen door deze stoere donkergrijze kleur.

Keukentrends 2019 gun metal black

Keukentrend 2019: Goud, Koper, Metallic

Naast Gun Metal Black zijn ook de goud- en kopertinten een echte hit. We zien in 2019 veel spoelbakken en kranen met opvallende en warme kleuren, voor een warme, opvallende en chique uitstraling.

Deze combinaties zijn zeer gedurfd, en zijn in elke keuken een echte eyecatcher. Ga voor ton sur ton met een vergelijkbaar kleurenpalet voor het aanrechtblad en de keukenkasten, of kies voor contrasterende kleuren voor een verfrissende en opvallende uitstraling.

Keukentrends 2019 goud metallic

Keukentrend 2019: De Bruisende 5-in-1 Kraan

De techniek groeit door, en zo ook in 2019! Vooral op het gebied van kranen zijn de ontwikkelingen groot. Waar vorig jaar de 4-in-1 kraan nog helemaal hip was, wordt 2019 het jaar van de 5-in-1 kraan, zoals bijvoorbeeld de Quooker Cube. Deze multifunctionele kranen leveren kraanwater, koud gefilterd water, warm water, kokend water, én bruisend water.

De installatie vergt wel wat kastruimte, maar daar krijg je ongelofelijk veel voor terug! Niet alleen heb je in een handomdraai al jouw waterbenodigdheden geregeld, maar ook bespaar je zo geld én ben je milieuvriendelijker bezig, daar je minder plastic flessen in de supermarkt hoeft aan te schaffen.

keukentrends 2019 quooker cube

 

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met de nieuwe keukentrends van 2019. Misschien wordt het in het nieuwe jaar wel echt tijd voor die droomkeuken. Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor in het nieuwe jaar

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest