088 0101 200 [email protected]

Houten keukens staan bekend om hun warme, natuurlijke en rustige uitstraling. Ga voor een knoestig front voor een robuustere uitstraling, of kies juist voor een rustige nerf, de mogelijkheden zijn eindeloos! In deze houten keukens inspiratie vind je alvast verschillende inspiratiebronnen voor Houten Keukens. Zo kan je hier en daar bekijken wat je het mooist vindt, en wie weet wordt ook uw houten droomkeuken werkelijkheid!

Houtlook vs. Houtfineer

Houten keukens worden meestal samengesteld uit houtlook kunststof fronten, of uit fronten met een laagje fineer, oftewel een echt laagje hout. Beiden soorten hebben hun eigen voor en nadelen.

Wat je kiest is afhankelijk van jouw eigen wensen en benodigdheden. Bij onderstaande voorbeelden wordt er geen onderscheid gemaakt tussen houtfineer of houtlook, de keukens zijn namelijk met beide materialen mogelijk!

1 – De Naturel Houten Keuken Met Horizontale Nerf

Deze keuken valt voornamelijk op door de zachte, natuurlijke houtskleur, en de lange horizontale lijnen. Deze keuken is voorzien van greeploze houten fronten met een horizontale nerf, waardoor de – al grote – keuken nóg ruimer lijkt.

Zo’n lijnenspel komt goed tot zijn recht in grote ruimtes, maar ook juist in kleinere keukens. Door de lichte kleuren en de horizontale lijnen lijken ook kleinere keukens ruim en open.

De Naturel Houten Keuken Met Horizontale Nerf

2 – De Industriële Houten Keuken

Deze keuken combineert perfect de stoere en robuuste aspecten van de industriële elementen, met de warmere en natuurlijke uitstraling van hout.

De industriële look vinden we in de bakstenen muur, grote RVS afzuigkap, en de betonlook greeploze fronten aan de voorzijde. Deze stoere look wordt mooi verzacht door de achterste hoge kasten in naturel hout, met een horizontale nerf en stoere grepen.

De Industriële Houten Keuken

3 – De Aardse Keuken Met Steen en Hout

Houd je van de natuur? Dan val je zeker ook voor deze keuken! De meest opvallende kenmerken zijn namelijk de aardse elementen, zoals hout, een stenen muur, en een betonlook front.

Dankzij de horizontale nerf lijkt de keuken open en ruim, terwijl de grijze bovenkasten een speels effect geven.

De Aardse Keuken Met Steen en Hout

4 – De Stoere én Moderne Houten Keuken

Deze keuken combineert een stoer front van donkerbruin hout, met juist een rustig modern front in een mat witte kleur. Dankzij deze kleurencombinatie valt dit ontwerp gelijk op, maar ook lijkt de keuken hierdoor ruimer.

Deze stoere met moderne combinatie zien we terug in het gebruik van stoere grepen op de grote kasten, met juist strakke greeploze fronten op de kleinere bovenkasten.

De Stoere én Moderne Houten Keuken

5 – De Chique Robuuste Houten Keuken

Deze houten keuken valt op door de knoestige fronten en de warme, ietwat donkere houtkleur. In combinatie met stoere zwarte grepen krijg deze keuken een robuuste uitstraling.

De glazen bovenkasten met zwart glas, de zwarte spatwand, en andere donkere details, geven het geheel juist weer een chique touch.

De Chique Robuuste Houten Keuken

6 – De Greylook Houten Keuken

Greylook hout is een houtkleur met een grijze of witte waas. Hierdoor krijgen de houten fronten een koele ondertoon, wat prachtig staat bij vele andere kleuren, zoals grijstinten, wittinten,  pastels, zwart, en blauwtinten.

De glazen kasten zijn afgewerkt met blauwe LED-verlichting, waardoor de greylook goed tot zijn recht komt. De horizontale nerf zorgt ervoor dat de keuken optisch nóg breder lijkt. Handig in smalle ruimtes, of ruimtes met een zeer hoog plafond.

Houten Keukens Inspiratie 15

7 – De Houten Keuken Met Verticale Nerf

Deze hoekkeuken met hoge wandkast combineert lichte kleuren en een verticale nerf om de ruimte optisch groter en hoger te laten lijken.

Deze fronten komen daarom extra goed tot hun recht in ruimtes met een lager plafond, of in brede ruimtes die je graag optisch wat smaller wilt maken.

Houten Keukens Inspiratie 9

8 – De Donkere Houten Design Keuken

Deze greeploze design keuken combineert donkerbruine houten fronten met RVS greeplijsten voor een moderne, minimalistische en strakke uitstraling.

Bij het kiezen voor een donkere houtkleur is het wel belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Donkere kleuren kunnen een keuken namelijk kleiner laten ogen,  maar dit kan worden opgelost door te kiezen voor lichte greeplijsten, lichte wanden, en veel natuurlijke lichtinval.

De Donkere Houten Design Keuken

9 – De Knoestige Houten Eilandkeuken

Opvallend aan deze keuken zijn de knoestige fronten, waardoor de keuken een extra natuurlijke en robuuste uitstraling krijgt. Voor de liefhebbers van stoere houtsoorten zullen knoestige keukenfronten daarom een echte hit zijn.

Houd je het liever wat rustiger? Ga dan voor houtlook of houtfineer fronten met een rustige nerf en zonder knoesten.

De Knoestige Houten Eilandkeuken

Conclusie

Houten keukens zijn er in alle soorten maten. Hierdoor is er voor elk persoon en elk interieur een houten keuken die perfect bij jou en jouw woning past.

Ga voor een verticale nerf op de fronten als je graag optisch de hoogte in wil, of kies een horizontale nerf als je de keuken juist breder wilt laten ogen. Uiteraard kan je ook verticale en horizontale nerven samen combineren!

Qua kleuren is bijna alles mogelijk met houtfineer en houtlook fronten, zoals naturel tinten, warme bruintinten, of juist zwarte of donkerbruine kleuren.

Gratis Magazine

Wil je graag nog wat extra inspiratie opdoen, en ook uw droomkeuken vinden? Vraag dan hier het Gratis KeukenMagazine aan!

Liever de collectie houten keukens in het echt bekijken? Bekijk hier onze openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als je graag met zekerheid direct geholpen wilt worden. Tot ziens in de showroom!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest