088 0101 200 [email protected]

Marmer, een prachtige en klassieke steensoort, is al lange tijd populair in woningen. Helaas is echt marmer niet geschikt voor in de keuken. Gelukkig is hier de oplossing: de marmerlook keuken!

In deze blogpost lees je:

  • Hoe een marmer look keuken eruitziet,
  • Hoe echt marmer van de marmerlook verschilt,
  • Op welke elementen van de keuken de marmerlook gebruikt kan worden,
  • Hoe je de marmerlook kunt combineren.

Uiteraard is deze blogpost vergezeld met prachtige marmerlook keukens inspiratie!

Hoe Ziet De Marmerlook Keuken Eruit?

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een marmerlook keuken onderdelen die lijken alsof ze van marmer zijn gemaakt. De uitstraling van de marmer(look) onderdelen maakt deze keukens echt een juweeltje. Marmer geeft namelijk een tijdloze, warme, klassieke en vooral chique sfeer.

Marmer van Top tot Teen?

Een marmerlook keuken betekent niet gelijk dat de keuken van begin tot eind op marmer lijkt. Zodra er marmerlook elementen worden geplaatst, spreken we van een marmerlook keuken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een aanrechtblad met marmerlook, of voor keukenkasten met marmerlook, of een combinatie van beiden.

marmerlook keuken

Het Verschil Tussen Echt Marmer en Marmerlook

De marmerlook is in het leven geroepen omdat echt marmer meestal geen mogelijkheid is.

Marmerlook Fronten

Een marmeren keukendeur zou, naast erg duur, ook veel te zwaar zijn om te blijven hangen. Met marmerlook fronten kan je daarentegen ook op uw keukenkasten genieten van de prachtige en chique uitstraling van marmer!

Marmerlook Aanrechtbladen

Aanrechtbladen van marmer bestaan, maar erg populair zijn ze niet. Ten eerste is een marmeren keukenblad heel erg duur. Ten tweede is marmer een vrij zachte steensoort, waardoor het zeer makkelijk krast en vlekt. Een glas rode wijn of citroensap kunnen vrij snel onherstelbare schade aanrichten. En nog een nadeel? Marmer vereist regelmatig onderhoud.

Marmerlook daarentegen is verkrijgbaar voor zowel kunststof als composiet aanrechtbladen. Beiden goedkoper dan echt marmer, en ook nog eens makkelijk in het onderhoud.

Niet van Echt te Onderscheiden

Dankzij de hedendaagse techniek is marmer zo goed na te maken, dat het bijna niet van echt te onderscheiden is. Natuurlijk weten we bij fronten dat het nooit echt marmer kunnen zijn, maar tussen een marmeren aanrechtblad en een marmerlook composiet blad zal je amper het verschil kunnen zien.

marmerlook keukens

Welke Keukenelementen Zijn Met Marmerlook Verkrijgbaar?

Er is een ruime keus aan marmerlook elementen voor in de keuken. De meest bekende, en ook de meest zichtbare, zijn de marmerlook fronten en de marmerlook aanrechtbladen.

Qua fronten kan je voor marmerlook kiezen op de keukendeuren en de voorkant van de keukenlades, maar ook voor de zijkant van uw keukeneiland. Voor de werkbladen bestaan er diverse soorten marmerlook.

Maar ook op andere manieren kan je de marmerlook aan jouw keuken toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan marmerlook keukenaccessoires, of een marmerlook achterwand.

De Marmerlook Keukenelementen Combineren

De marmerlook elementen zijn natuurlijk op eindeloos veel manieren te combineren.

Toon in Toon Keuken

Je kunt kiezen voor een toon in toon combinatie, ook wel ton sur ton genoemd. Dit betekent dat de diverse onderdelen wel een verschillende tint of afwerking hebben, zoals bijvoorbeeld egaal of marmerlook, maar dat ze in dezelfde kleurgroep vallen.

Denk bijvoorbeeld aan een wit marmerlook aanrechtblad, gecombineerd met hoogglans witte of licht grijze keukenkasten.

marmer keuken

Toon in Toon Marmerlook

Contrasterende Keuken

Een andere mogelijkheid is om de marmerlook tegen een contrasterende kleur te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een lichte marmerlook keukenkasten, met een strak zwart blad. Of een donker marmerlook keukenblad, met lichte houten fronten.

Ook kan je de fronten zelf natuurlijk combineren! Bijvoorbeeld met lichte marmerlook bovenkasten en donkere onderkasten, of andersom.

marmeren keuken

Contrasterende Marmerlook

Conclusie

De marmerlook keuken kan op ontelbare manieren samengesteld worden. Of je nou kiest voor een marmerlook aanrechtblad of marmerlook fronten, of zelfs een combinatie ervan, één ding is zeker: deze keukens ogen warm, klassieke en stijlvol.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest