088 0101 200 [email protected]

Zwarte keukens zijn hipper dan hip. Dankzij het donkere kleurenpalet hebben zwarte keukens namelijk een zeer chique uitstraling. Daar de zwarte keuken zowel in hoogglans als mat zwart verkrijgbaar is, kunnen deze keukens voor elk interieur ontworpen worden. Ben je ook een liefhebber van de zwarte keuken, en ben je op zoek naar nieuwe ideeën? In deze blogpost vind je 12x zwarte keukens inspiratie, om je maximaal te inspireren.

 

12x Zwarte keukens inspiratie

 

1 – De landelijke zwarte keuken

Deze stoere zwarte eiland keuken onderscheidt zich door de karakteristieke landelijke fronten. Het spoel- en kookeiland is bij deze keuken uitgebreid met een bar, waardoor er een extra gezellig zitgedeelte ontstaat.

Een deel van de bovenkasten is uitgevoerd met een transparant front, waardoor het glas- of serviesset zichtbaar wordt. Dit is perfect als je met je mooie serviesgoed wilt pronken, en geeft tegelijkertijd een duidelijk overzicht.

Qua aanrechtblad is er gekozen voor een grijze tint, waardoor er een mooi contrast ontstaat met de zwarte keukenkasten. Een gemêleerde spatwand in grijs- en bruintinten geeft bovendien een verfrissend en stoer effect.

De gekozen apparatuur heeft een modern ontwerp, zoals de plafond afzuigkap, inductie kookplaat en ingebouwde oven. Hierdoor krijgt deze landelijke keuken ook een wat strakker design.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

landelijke zwarte keuken

2 – De moderne mat zwarte keuken

Mat zwart geeft elke keuken een bijzondere en chique uitstraling. Deze mat zwarte fronten zijn glad en zijn uitgevoerd met simpele en stijlvolle grepen.

De keuken is uitgevoerd in een hoekopstelling, met een aangebouwde bar. Hierdoor krijgt de keuken een soort ‘s’ vorm, die vooral geschikt is voor het opvullen van grotere ruimtes en woonkeukens.

Het aanrechtblad en de halve spatwand zijn uitgevoerd in roest-look, waardoor deze moderne keuken ook een stoere uitstraling krijgt. Tot slot is de vierkante design afzuigkap met mat zwarte kap een echte blikvanger.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

moderne mat zwarte keuken

3 – De greeploze mat zwarte keuken

Kenmerkend in deze greeploze keuken zijn de gladde fronten en het koperen kleurenpalet. Hierdoor krijgt het geheel een warme, stijlvolle uitstraling.

Het afzuigsysteem is in het kookeiland geïntegreerd, waardoor er in deze keuken geen zichtbare afzuigkap is. Leuk detail is het extra werkblad aan de rechterzijde van het eiland, waardoor er een kleine bar met zitgedeelte ontstaat.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

greeploze mat zwarte keuken

4 – De stoere zwarte keuken

In de stoere zwarte keuken worden de donkere tinten gecombineerd met hout. In dit voorbeeld heeft men gekozen voor een houten uitbouw met bar en een doorlopend houten aanrechtblad.

De landelijke fronten geven het geheel een nostalgisch karakter. Opvallend zijn de industriële lampen, die wederom een robuuste uitstraling geven aan de keuken.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

stoere zwarte keuken

5 – De rechte zwarte keuken

Een zwarte keuken is ook zeer geschikt voor de achterzijde van een kamer. Hierdoor oogt de kamer breder en minder lang, wat goed van pas komt in smallere, langwerpige ruimtes.

In deze keuken is gekozen voor gladde zwarte fronten met een kleine moderne greep. Dankzij de bovenkasten is er ook in een kleinere keuken genoeg opbergruimte.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

zwarte keuken recht

6 – De chique hoogglans eiland keuken

In deze eiland keuken is gekozen voor hoogglans greeploze fronten en een donkere houtsoort. Hierdoor krijgt deze keuken een zeer chique en tegelijkertijd aardse uitstraling.

Het strakke RVS aanrechtblad geeft een moderne draai, welke terugkomt in de hoge keukenkraan, de strak ingebouwde apparatuur, en de RVS afzuigkap.

Daar hoogglans fronten licht weerspiegelen, waardoor de reflectie van de kamer zichtbaar wordt, oogt de woonkeuken ruimer. Handig ook voor kleinere woningen, of voor diegenen die houden van een groots effect. Nadeel van hoogglans is wel dat vingerafdrukken en andere vlekken snel zichtbaar zijn.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

eiland keuken hoogglans zwart

7 – De zwarte houtlook kaderkeuken

Deze eiland keuken is uitgerust met zwarte houtlook fronten met een kader. De kaders in de deurtjes geven extra textuur, wat een verder greeploze keuken iets minder strak maakt. Ook krijgt deze keuken, dankzij de houtlook fronten, een natuurlijk aanzien.

Het dikke stenen aanrechtblad geeft bovendien een chique doch stoere uitstraling en de grijze tinten komen mooi terug in de grepen en de greeplijsten van de keuken.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

zwarte houtlook keuken

8 – De robuuste industriële zwarte keuken

Deze robuuste keuken combineert gemêleerde roest-look met matzwarte fronten en creëert daarmee een industriële en robuuste stijl. Deze wordt versterkt door de stalen balken en de gekaderde ramen.

In deze ruimte komt veel natuurlijk zonlicht, waardoor een zwarte keuken extra goed tot zijn recht komt. Daar zwart verkleinend werkt, is het belangrijk om goed op de lichtinval van een woning te letten.

12x De Mooiste Zwarte Keukens Inspiratie

robuuste zwarte keuken

9 – De zwarte hoogglans met naturel hout keuken

Deze hoogglans rechte keuken demonstreert wederom hoe hoogglans fronten verruimend werken. Daar de kamer in de keuken wordt weerspiegeld, oogt de ruimte groter dan met mat zwarte fronten.

Het gebruik van naturel kleuraccenten, hier gezien in de plint, het aanrechtblad, de spatwand en de bovenkasten, geeft bovendien een aardse uitstraling. Tegelijkertijd zorgen deze lichte tinten ook voor een verruimend effect.

zwarte hoogglans keuken

10 – De mat zwarte design keuken

Deze mat zwarte design keuken is geheel greeploos uitgevoerd. Dankzij de grote lichtinval in de ruimte, komt ook een matte keuken van een groot formaat goed tot zijn recht.

De echte liefhebber zal zwijmelen bij de zwarte plafonduitbouw met dimbare spotjes en een moderne eiland afzuigkap, afgewerkt met een glazen rand.

mat zwarte design keuken

mat zwarte design keuken

11 – De kleine zwarte keuken

Men denkt vaak dat donkere kleuren kleiner ogen, waardoor een zwarte tint niet geschikt zou zijn voor kleinere keukens. Gelukkig is niks minder waar!

Ook in kleine keukens kan zwart goed tot zijn recht komen. Door de zwarte keukenkasten te combineren met lichtere zijpanelen, een lichter aanrechtblad en transparante bovenkasten, wordt het verkleinende effect van zwart volledig opgeheven.

kleine zwarte keuken

12 – De zwarte houtlook greeploze keuken

De zwarte houtlook fronten geven textuur aan de keukenkasten. Hierdoor krijgt deze zwarte keuken een natuurlijke en ook robuuste uitstraling.

De RVS greeplijsten creëren optisch een breder effect, waardoor de keuken – en daarmee de ruimte – langer lijken. Dankzij de lichtinval vallen de kleuren en texturen van deze keuken bovendien extra op.

zwarte houtlook greeploze keuken

 

 

Ben jij op zoek naar meer mooie zwarte keukens inspiratie of is het hoog tijd voor die nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

 

Meer zwarte keukens inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest