088 0101 200 [email protected]

Een lange tijd waren we gewend aan de witte keukens in huishoudens, maar inmiddels is een witte keuken al lang geen vanzelfsprekendheid meer. Eerst maakte we ruimte voor de hoogglans mat zwarte keuken, maar inmiddels is mat zwart het nieuwe hoogglans. Aan de mat zwarte variant kleven wat mooie voordelen en ook enkele nadelen. Deze zetten we hier voor je op een rijtje.

VROEGER EN NU
Een witte keuken lijkt zo een vanzelfsprekendheid. Toch was in de jaren 80 de donkerbruine keuken een enorme trend. Inmiddels zien we deze kleur niet meer terug in de hedendaagse trends en koos men lange tijd voor de steriele en tijdloze witte keuken. Als contrast en echte blikvanger is er nu de trend van de mat zwarte keuken. Een iets gewaagdere keuze, maar enorm stijlvol en in vele uitvoeringen te verkrijgen.

DE VOORDELEN VAN EEN MAT ZWARTE KEUKEN
Wanneer je kiest voor een prachtige mat zwarte keuken wil je natuurlijk ook graag weten wat de voordelen zijn van deze keuze.
1. Een mat zwarte keuken is een echte blikvanger en straalt luxe uit.
2. Zwarte keukens zijn net zo effectief als witte keukens. Bakken, braden en schoonmaken werkt precies hetzelfde. Hoe je dat schoonmaken dan het beste kan doen, daar later meer over.
3. Op de mat zwarte keuken zie je niet zo snel vingerafdrukken als op een hoogglans exemplaar. Al laten vette vingers natuurlijk nog steeds wel hun sporen achter.
4. Er zijn momenteel erg veel verschillende varianten zwarte keukens te krijgen.

DE NADELEN VAN EEN MAT ZWARTE KEUKEN
Natuurlijk is het ook handig om rekening te houden met het volgende:
1. Kies je voor een zwarte keuken met een zwarte gootsteen, houd er dan rekening mee dat je hierin wel sneller kalk zal zien en ook stof is gemakkelijk te zien op een zwarte ondergrond.
2. Zwart absorbeert licht. Zorg er dus voor dat je veel licht hebt in de keuken. Wel maakt zwart dat de keuken, het hart van het huis, een knussere en toch moderne uitstraling krijgt.

WIJ ZIJN GEVALLEN VOOR MAT ZWART
Ton-sur-ton, in combinatie met een terrazzo werkblad of een mooi contrast tussen lichte en donkere materialen… Het kan allemaal met de keuze voor mat zwart. Natuurlijk is de zwarte keuken iets vlek-, kalk- en stofgevoeliger, maar kies je voor de matte variant dan scheelt dat al een beetje. Wil je nog meer inspiratie op het gebied van zwarte keukens? Lees dan nu over de 3 voordelen van een zwarte keuken.  Of laat je inspireren met 12 keer de mooieste zwarte keukens.

Ben je verkocht en is een zwarte keuken precies wat jij wilt? Kom dan gezellig langs bij ons in de showroom.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest