088 0101 200 [email protected]

De landelijke keuken kent ook diverse substijlen, oftewel andere landelijke keukenstijlen, zoals bijvoorbeeld de klassieke of vintage keukens. Toch streven al deze keukenstijlen voor hetzelfde, namelijk een gezellige keuken met een warme uitstraling. Echt de ‘sfeer van weleer’, maar dan in een modern en comfortabel jasje.

Benieuwd naar de landelijke keukenstijlen? U vindt hier onder andere:

  • alles over de klassieke keuken;
  • de kenmerken van de nostalgische keuken,
  • de pracht en praal van de Engelse keuken,
  • en de gezellige karakteristieken van de boeren keuken.

KLASSIEKE KEUKENS

De klassieke keuken staat voor de traditionele sfeer van weleer. Deze warme keukens vallen op door de elegante decoraties, de tierelantijnen, open keukenkasten, en sierlijke details.

DECORATIEVE STIJLKENMERKEN

Kenmerkend zijn daardoor de robuuste en decoratieve stijlkenmerken, zoals grote open keukenkasten, een grote houten afzuigunit, en geprononceerd lijstwerk. Dit is een zeer traditionele landelijke keuken met echt grootmoeders uitstraling.

KLASSIEK EN MODERN

De hedendaagse klassieke keuken is nostalgisch en ouderwets, maar tegelijkertijd juist ook modern en eigentijds. De klassieke keuken is daardoor een lust voor het oog en zeer comfortabel in het gebruik. Met andere woorden, de klassieke keuken is de perfecte combinatie tussen hedendaags comfort en traditionele gezelligheid.

TRADITIONELE APPARATUUR

Ook leent de klassieke keuken zich goed voor traditionele apparatuur, zoals een stevig fornuis met ruime open. Uiteraard in een modern jasje gestoken. Zo geniet u van de stilste en beste apparatuur, met toch die gezellige uitstraling uit grootmoeders tijd.

landelijke klassieke keuken

NOSTALGISCHE KEUKENS

Ook in de nostalgische keuken kent gezelligheid zeker geen tijd! Deze sfeervolle keukens combineren op een subtiele wijze de moderne keuken met de gezellige en ‘ouderwetse’ elementen van vroeger. Andere namen voor een nostalgische keuken zijn vintage keuken of retro keuken.

SUBTIELE STIJL

Nostalgische keukens hebben de flair van een traditionele keuken, in combinatie met de rustigere uitstraling van een moderne keukenstijl. Populair zijn zachte kleuren, strakke lijnen met subtiele decoraties, en een mooie combinatie van ouderwetse stijlelementen met een moderne touch.

KADERFRONTEN

Waar een traditionele landelijke keuken vaak zeer decoratieve fronten heeft, zien we in de nostalgische keukens ook vaak zachtere kaderdeurtjes. Deze deurtjes hebben een decoratieve landelijke stijl, maar tegelijkertijd een wat strakker en moderner ontwerp.

VEEL VARIATIE

Nostalgische keukens komen in meerdere soorten. Populair zijn moderne nostalgische keukens, met een strakkere belijning en moderne apparatuur. Het gaat hier om de kunst van het weglaten. Uiteraard kan je ook kiezen voor een zeer traditionele variant, met meer ornamentele stijlelementen, decoratieve knoppen, en ouderwetse elementen.

landelijke nostalgische keuken

Nostalgische keuken met kaderfronten in een zachte crème kleur.

ENGELSE KEUKENS

Een zeer specifieke keukenstijl binnen de landelijke keukens is de Engelse keuken. Deze keukens, ook wel cottage keukens genoemd, zijn dé perfecte match voor echte liefhebbers van het Engelse platteland!

DECORATIEF EN VROLIJK

Kenmerkend zijn de zwaar aangezette decoratieve elementen, robuust lijstenwerk, en traditionele kleurstellingen. Uiteraard in combinatie met typisch Engelse behang, oftewel vrolijke of gebloemde patronen.

EEN LEVENSWIJZE

Engelse keukens zijn niet alleen een keukenstijl, maar een levenswijze. Gezellig, blij, en pretentieloos. Een Engelse keuken neemt je terug naar de tijden dat alles eenvoudiger was, waar het leven nog redelijk overzichtelijk was, en vooral een stuk rustiger. En omdat de keuken vaak druk bezocht wordt, is het extra fijn om daar een ongedwongen en eenvoudige sfeer in te brengen.

DEGELIJKE KWALITEIT

De moderne Engelse keuken kenmerkt zich door het feit dat de sfeer en gezelligheid van de traditionele Engelse keuken wordt gecombineerd met kwaliteitskenmerken, de laatste keukentechnologie en het comfort van hedendaagse techniek. Oftewel, het beste van twee werelden.

ZACHTE KLEUREN

Het kleurenpalet van Engelse keukens is meestal licht en luchtig. Je kunt niet fout gaan met mooi crème wit, zacht geel, zacht turquoise en licht khaki. Het ziet er tegelijkertijd fris en stijlvol uit.

OPEN KEUKENKASTEN

Deze doen denken aan de tijd dat de keuken meer functioneel dan decoratief moest zijn. Het ging erom dat de kok snel kon pakken wat hij of zij nodig had. Vandaag zijn open kasten naast een praktisch element zeker ook een karakteristiek decoratief element in de Engelse keuken geworden. De openheid geeft met name een zeer bijzondere ruimtelijke indruk in de keuken.

MEUBELDETAILS

De kasten bevatten veel elementen van normale meubels. Dit stamt uit de tijd dat keukenkasten nog losstaande meubels waren. Deze elementen zijn behouden in de engelse keuken om de kasten niet te geïntegreerd te laten lijken.

HOLLE HANDGREPEN

De zogenaamde “Cup Pulls” zijn typerend voor de Engelse keuken. Je vond ze vroeger in de antiekzaak, maar tegenwoordig ook zeker in de moderne Engelse keukens in traditionele patina, bronzen of nikkel uitvoeringen.

landelijke Engelse keuken

Gezellige Engelse keuken, inclusief decoratief – en zeer vrolijk – behang.

BOEREN KEUKENS

Heb je een verbouwde boerderij of landelijke huis? In verbouwde boerderijen of landelijke woningen heerst vaak de nostalgische sfeer van weleer. Dit komt ook vaak terug in het interieur en de bouw van het huis, zoals een rieten dak, houten balken, en gezellig meubilair. De robuuste boeren keuken is dan dé keukenstijl voor jouw woning! Speciaal voor de echte bourgondiërs met een liefde voor traditionele nostalgie.

OPEN EN RUIMTELIJK

Vooral in de wat ruimere plattelandswoningen met een open indeling komen de boeren keukens goed tot hun recht. Deze bourgondische keukenstijl is over het algemeen zeer ruim en geniet een open keukenopstelling. Perfect daardoor voor de gezellige, warme woonkeuken, oftewel de plek om samen te komen met de familie en vrienden.

NATUURLIJK HOUT

Deze rustieke keukenstijl sluit perfect aan bij de warme uitstraling van de landelijke woningen. Daardoor wordt er in de boeren keuken ook vaak gebruik gemaakt van hout, bijvoorbeeld in het aanrechtblad of voor de fronten. De boeren keukendeurtjes zijn vaak stoer en hebben sierlijke decoraties, zoals een kader of elegante grepen.

MODERNE APPARATUUR

Uiteraard is de moderne boeren keuken wel van top tot teen uitgerust met het beste aan kooktechniek en -technologie. Zo geniet je wel van de sfeer van vroeger, maar profiteer je tegelijkertijd van het comfortabele leven van nu.

boeren keuken

Boeren keuken met robuust houtwerk en een ruime open indeling.

 

Past de landelijke keukenstijl helemaal bij jou? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest