088 0101 200 [email protected]

Tegenwoordig zijn er voortdurend nieuwe trends en stijlen die de aandacht trekken. Één van deze intrigerende trends, is de ‘Japandi’ keukenstijl. Deze unieke stijl combineert de rustgevende elegantie van Japanse esthiek met de functionele eenvoud van Scandinavisch design. In deze blog duiken we dieper in de Japandi keukenstijl.  

 

De basisprincipes van Japandi 

De Japandi keukenstijl wordt gekenmerkt door zijn focus op minimalisme, functionaliteit en harmonie. Het combineert de kernwaardes van de Japanse esthetiek en het Scandinavische design op een naadloze manier. Aan de ene kant zie je de strakke lijnen, neutrale kleuren en het simpele van Scandinavisch design, terwijl aan de andere kant de rustige elegantie, organische vormen en aandacht voor detail uit de Japanse cultuur te zien zijn. 

De kleurenpaletten in de Japandi keukenstijl zijn vaak bescheiden en bestaan uit zachte tonen zoals wit, beige en houtkleuren. Deze kleuren creëren een kalmerende en serene sfeer, wat perfect is voor een ruimte waarin je tot rust wilt komen na een drukke dag.

 

Eenvoud in ontwerp

Minimalisme staat centraal in de Japandi keukenstijl, wat inhoudt dat er zich alleen essentiële elementen in de ruimte bevinden. Denk hierbij aan strakke, functionele accessoires, met een duidelijk doel. Open planken en lage kasten worden vaak gebruikt om ruimtelijkheid te creëren en tegelijkertijd een praktische opbergruimte te bieden. 

 

Natuurlijke materialen

In de Japandi keukenstijl vind je veel hout, steen en keramiek. Houten oppervlakken voegen warmte en textuur toe aan de keukenruimte, terwijl steen en keramiek een gevoel geven van tijdloosheid en duurzaamheid. 

 

Natuur & minimalisme

De Japanse en Scandinavische cultuur hechten veel waarde aan de relatie tussen mens en natuur. De natuurlijke elementen in de Japandi keukenstijl creëren een gevoel van sereniteit en verbinding met de buitenwereld. De minimalistische elementen worden gebruikt om overbodige afleidingen te elimineren en zo een rustige keukenruimte te creëren waarin je kunt ontspannen en genieten. 

De Japandi keukenstijl is een samensmelting van Japanse en Scandinavische ontwerptradities, waarbij de nadruk ligt op eenvoud, functionaliteit en harmonie. Door de rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en aandacht voor detail voegt deze stijl een vleugje ingetogen elegantie toe aan moderne interieurs. Of je nu een liefhebber bent van minimalisme, natuurlijke esthetiek of gewoon op zoek bent naar een kalmerende en uitnodigende ruimte, de Japandi keukenstijl heeft voor ieder wat wils.

 

Past de Japandi keukenstijl helemaal bij jou? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest