088 0101 200 [email protected]

Je bent toe aan een nieuwe keuken met nieuwe apparatuur of je wilt gewoon graag je koelkast vervangen. Dat kan natuurlijk heel erg goed. Alleen nu is de vraag; hoe kies je de juiste koelkast? Wij jou graag een eindje op weg naar die nieuwe koelkast door je de volgende punten voor te leggen…

Vrijstaande- of inbouwkoelkast?

De eerste vraag is of je graag een inbouwkoelkast zou willen of een vrijstaande? Kies je voor een inbouwkoelkast, dan moet je rekening houden met de afmetingen van de keuken. De koelkast moet ook in de hoogte goed passen in de keuken. Natuurlijk kun je daarvoor het beste advies vragen aan de specialist om ervoor te zorgen dat de koelkast perfect zal passen in uw keuken.

Kies je voor een vrijstaand model? Dan is het enige waar je in dit geval rekening mee moet houden, de ruimte die je hiervoor vrij hebt. Je kunt hiermee veel kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een retro look koelkast zoals bijvoorbeeld een Smeg. Of je kunt kiezen voor een Amerikaanse variant met de optie om ook ijsblokjes uit je koelkast te kunnen toveren.

smeg koelkast

Enkel koelen of ook vriezen?

Wil je de kast enkel gebruiken om te koelen of ook om te vriezen? De keuze voor een koel-vries combinatie is ruimte en kosten besparend. Zo hoef je maar 1 apparaat in je huis te hebben en is het voordeliger om slechts één apparaat te hebben. Echter is zo een vriesvak vaak een heel stuk kleiner dan een losse vriezer. Vries je dus veel in, dan is het handiger om te kiezen voor een losse vriezer.

koelkast

Je kunt ook kiezen voor de dubbeldeurs-koelkast en vriezer. Hierbij zit de koelkast en vriezer in één kast, maar wel met ieder een eigen deur. Op deze manier heb je meer ruimte in de vriezer en verlies je geen ruimte in je koelkast.

Wil je een vrijstaande koelkast? Dan kun je kiezen voor een Amerikaanse koelkast. Deze heeft zowel een deur voor het vriezen als voor het koelen en komt vaak met nog veel meer leuke en handige snufjes. In deze koelkast kun je erg veel kwijt en dat is heel handig voor bijvoorbeeld een groot gezin.

Energiezuinig

Ook iets om rekening mee te houden als je over gaat tot de aankoop van een nieuw apparaat, is hoe energiezuinig het is. Een koelkast staat immers heel de dag aan. Als je daarom kiest voor een energiezuiniger exemplaar zal je zien dat dat in de maandelijkse kosten flink het verschil kan maken. Kies daarom altijd voor een A++ (gemiddeld) of een A+++ (zuinigste) variant.

De inhoud?

Hoe groot moet je koelkast nu eigenlijk zijn als je alleen woont? En hoe groot voor een gezin van 4?Volgens de consumentenbond moet je rekening houden met ongeveer 50 liter per persoon. Op deze manier heb je ruim voldoende ruimte om eten en drinken voor 1 persoon kwijt te kunnen. 

Locatie

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de koelkast die jij koopt ook echt in de keuken komt te staan. Soms wil je er eentje voor in de bijkeuken of in de garage. De locatie van het apparaat heeft invloed op wat je het beste kunt kopen, want sommige apparatuur vinden koude ruimtes niet altijd even fijn en verbruiken dan meer energie. Let bij aankoop van een koelkast daarom altijd even op of hij matcht met jouw plannen.

10ºC – 32ºC – Sub Normaal (SN)
16ºC-31ºC – Normaal (N)
16ºC- 38ºC – Sub Tropisch (ST)
16ºC – 43ºC – Tropisch (T)

Wij hopen dat we je met deze blog wat hulp hebben kunnen bieden in de zoektocht naar de geschikte koelkast. Natuurlijk is het goed om altijd nog om wat advies te vragen wanneer je bij ons langs komt in een van onze twee showrooms. Wil jij graag direct aan tafel? Maak dan hier een afspraak.

Lees meer:
– Lees hier alles over koelkasten in verschillende modellen.
– Meer energie besparen? Je leest hier hoe.
De koelkast waar je je blikjes in kunt verstoppen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest