088 0101 200 [email protected]

Een betonnen aanrechtblad geeft elke keuken een robuuste en stoere uitstraling. Betonnen keukenbladen zijn duurzaam, en kunnen tevens volledig op maat worden gemaakt. Wel vergen ze regelmatig onderhoud om langdurig mooi te blijven.

Wilt u weten of een betonnen aanrechtblad bij u en uw keuken past? Dan zit u hier goed. In deze blogpost leest u:

 • wat de kwaliteiten van beton zijn,
 • de voor- en nadelen van een betonnen aanrechtblad,
 • en hoe u beton het beste kunt onderhouden en reinigen.

Kwaliteiten van Beton

Beton bestaat uit een mengsel van onder andere cement, water en zand. Dit wordt gegoten in een mal, waarna het kan drogen en uitharden. Vervolgens wordt het beton gepolijst om het mooi glad te krijgen. Tenslotte wordt er een speciale coating aangebracht. Deze geeft het beton zijn uiteindelijke kleur, en beschermt het blad tegen vlekken en dergelijke.

Een betonnen blad is erg duurzaam door de goede hittebestendigheid en slijtvastheid van beton. Beton wordt tevens in een mal gegoten, waardoor deze bladen volledig op maat kunnen worden gemaakt.

Voordelen van een Betonnen Aanrechtblad

 • Zeer hittebestendig. Een hete ovenschaal kan zonder problemen even op het blad gezet worden. Beton heeft echter ook een speciale coating nodig. Wilt u de pan langer neerzetten, maak dan gebruik van onderzetters om de coating te beschermen.
 • Zeer duurzaam en slijtvast materiaal dat lang meegaat.
 • Over het algemeen niet gevoelig voor vlekken indien de coating intact is. Vermijd wel zure of bijtende stoffen, zoals citroensap, azijn, of ammonia.
 • In diverse diktes en tinten verkrijgbaar. De uiteindelijke tint wordt bepaald door de verschillende soorten coating.
 • Daar een betonnen keukenblad wordt gegoten, is er veel mogelijk qua afmetingen en vormen.

Nadelen van een Betonnen Aanrechtblad

 • Niet bestendig tegen krassen. Gebruik daarom altijd een snijplank, ook om de coating te beschermen.
 • Wees voorzichtig met ruwe of scherpe voorwerpen, wederom voor de coating.
 • Vereist regelmatig onderhoud, daar de coating regelmatig opnieuw moet worden aangebracht.
 • Betonnen aanrechtbladen zijn zeer gevoelig voor vlekken, vooral wanneer de coating ontbreekt.
 • Meestal geen garantie op vlekken en kleurverschillen.
 • Indien de coating na enkele jaren minder wordt extra vlekgevoelig.
 • Beton is erg zwaar. De keukenkasten die eronder geplaatst worden moeten hier dus tegen bestand zijn.

Onderhoud en Reiniging

Om een betonnen keukenblad mooi te houden moet het blad regelmatig behandeld worden met een speciale was of olie. Voor de dagelijkse schoonmaak is een vochtige doek met wat groene zeep aan te raden. Vermijd synthetische of zwaar chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk schade veroorzaken.

Meer weten? Hier leest u meer tips over het reinigen en onderhouden van uw betonnen aanrechtblad.

Conclusie

Beton is een keihard materiaal. Hierdoor zijn betonnen keukenbladen zeer hittebestendig, en gaan ze over het algemeen erg lang mee. Doordat deze keukenbladen in een mal worden gegoten, kunnen ze volledig op maat worden gemaakt.

Een betonnen aanrechtblad krast echter vrij makkelijk. Ook vereisen deze bladen een speciale coating om vlekken en andere schade te voorkomen. Deze coating kan de kleur van het beton veranderen, en moet ook regelmatig worden bijgewerkt.

Een Beter Alternatief voor Beton?

Wilt u wel alle voordelen van beton, maar niet de nadelen? Dan is Quartztop een goede optie. Een Quartztop composiet aanrechtblad wordt samengesteld met gerecycled natuursteen, oftewel stukjes graniet en kwarts. Deze materialen worden vervolgens vermengd en samengevoegd met ijzersterke harsen.

Een Quartztop composiet aanrechtblad is in vele beton kleuren en grijstinten leverbaar. Tegelijkertijd is Quartztop velen malen harder dan beton, en vergt het geen jaarlijks onderhoud. Meer weten? Hier leest u meer over Quartztop composiet.

betonnen aanrechtblad schoonmaken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest