088 0101 200 [email protected]

Een betonnen aanrechtblad schoonmaken en onderhouden op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne. Beton is namelijk een poreus materiaal, waardoor etensresten en vloeistoffen vrij makkelijk kunnen intrekken. Daarom is het extra belangrijk om het blad regelmatig te reinigen en om de coating goed te onderhouden.

Het gebruik van verkeerde producten kan het blad echter onherstelbaar beschadigen. Maar hoe kan je beton dat wél het beste reinigen en onderhouden? Je leest het in de onderstaande tips!

Betonnen Aanrechtblad Schoonmaken – Wel Doen

Een betonnen keukenblad heeft zowel een regelmatige reiniging als een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. De schoonmaak is voor de hygiëne en zorgt ervoor dat vlekken zo min mogelijk de kans krijgen in het blad te trekken. De coating is nodig om het blad resistent te houden tegen vocht en om de levensduur van jouw blad te verlengen.

Dagelijkse Reiniging van Beton
  • Beton is poreus. Ook al zal de coating het intrekken van vloeistoffen zo veel mogelijk vermijden, is het desalniettemin aan te raden om gemorste vloeistoffen, vet- en etensresten direct af te nemen.
  • Voor de dagelijkse reiniging kan je gebruik maken van een sopje met water en een zacht schoonmaakmiddel.
  • Gebruik altijd een zachte doek om schade aan de coating te voorkomen.
  • Last van een hardnekkige vlek? Je kunt de vlek dan even weken met een vochtige doek, waarna die makkelijker te verwijderen is. Laat de doek echter niet te lang liggen en maak hem niet te nat.
Jaarlijkse Onderhoudsbeurt – Coating

De coating van een betonnen blad dient ongeveer één keer per jaar vernieuwd te worden. Indien je de keuken intensief gebruikt of merkt dat de coating beschadigd is kan je de behandeling vaker herhalen.

Betonnen Aanrechtblad Schoonmaken – Niet Doen

  • Gebruik bij een betonnen keukenblad geen zuren. Hier kan de coating niet goed tegen, waardoor de zuren uiteindelijk in het blad zullen trekken en deze permanent kunnen beschadigen.
  • Vermijd het gebruik van schuursponsen en schuurmiddelen, ook in vloeibare vorm.
  • Gebruik geen bijtende stoffen.
  • Indien het blad met één van deze middelen in aanraking komt het blad gelijk met voldoende water afspoelen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest