088 0101 200 [email protected]

Een keuken, groot of klein, kan altijd het hart van het huis vormen. Als je nu zo een kleinere keuken aan wilt pakken, is het handig om goed na te denken over de juiste indeling hiervan. Je wilt immers een praktische, maar sfeervolle keuken. Dat is natuurlijk heel erg goed mogelijk, maar het is altijd handig om wat tips tot je te nemen om het beste resultaat te behalen.

 

Meten, meten en nog meer meten

Dat is bij iedere keuken zo. Echter is het bij een kleine keuken nog belangrijker om van te voren eens goed te meten en dan niet enkel de ruimte zelf, maar ook de apparatuur die je erin zou willen hebben. Hoe breed en diep is een vaatwasser? Hoe groot is een oven en waar plaats je de koelkast? Welke spoelbak is het meest praktisch? Meet deze dingen op om zo een beter overzicht te krijgen van de ruimte die je hebt en de ruimte die je denkt nodig te hebben.

 

Heb geen haast

Je hoeft niet direct te beslissen. In gevallen van een kleine keuken is het juist slim om nog wat langer na te denken over je opties. Wat wil je met de gelimiteerde ruimte? Wat is echt van belang en wat zou je misschien wel weg kunnen laten? Zijn er oplossingen te vinden voor de dingen waar je tegenaan loopt? 

 

Zorg voor voldoende werkruimte

Wat heel fijn is in een keuken is genoeg werkruimte. Want wat als je nu een lekkere maaltijd wilt koken, maar je hebt absoluut geen ruimte om de ingrediënten te kunnen snijden terwijl er een pan op het vuur staat. Zorg er dus voor dat je minimaal 80 cm werkblad hebt tussen je spoelbak en je kookplaat. Heb je toch nog steeds werkruimte tekort? Kijk dan of het mogelijk is om je kookplaat af te dekken zodat je ook deze ruimte als werkruimte kunt gebruiken op het moment dat er niet wordt gekookt. Dit kan je doen door er bijvoorbeeld een mooie grote snijplank over te leggen.

 

Kies voor slimme apparatuur

In een kleine keuken zul je handig met de ruimte om moeten gaan. Daarom is het goed om te kijken naar opties die vele voordelen kennen. Zoals bijvoorbeeld een combi-oven. Dit is een oven en magnetron in één. Of je kunt ook kiezen voor een combinatie van een stoomoven en een normale oven. Drink jij liters thee? Dan kun je misschien ook eens kijken of een heetwaterkraan, zoals bijvoorbeeld een Quooker, een optie is om meer ruimte te creëren op je werkblad. Wel neemt deze vaak net iets meer ruimte in beslag in het gootsteenkastje.

quooker

Lades zijn gunstiger dan kasten

Bij een keuken grijpen mensen al snel naar kastjes, maar wist je dat lades veel gunstiger zijn als het gaat om opbergruimte? Zo zijn er kasten waarin lades zitten op deze manier kun je gemakkelijk bij de achterste producten in de kast komen en gebruik je de ruimte optimaal.

Ruim op! 

De beste manier om overzicht te houden in een keuken van ieder formaat is door geen onnodige dingen in de keuken te bewaren. Dus ook voor de kleinere keuken geldt, ruim op wat je niet gebruikt of wat dubbel is. Bewaar voorraad in voorraadbussen en wat er dan nog in verpakkingen zit kun je beter opbergen in een voorraadkast die je ergens anders in het huis hebt?

Messen aan de muur

Heb je veel mooie messen, maar niet zoveel ruimte in de la? Kies dan voor een magneetstrip waaraan je de messen kunt ophangen. Dat scheelt een hele hoop ruimte in de la en je hebt een mooi overzicht van welke messen er zijn.

Greeploos

Wist jij dat een keuken zonder grepen, ook wel greeploze keukens genoemd, er al snel veel ruimtelijker uit zien? Dat komt omdat een greep breekt en wanneer de greep ontbreekt krijg je een ruimtelijk effect. Daarbij maakt het de keuken een stuk rustiger. 

 

Wil jij heel graag een beetje hulp bij het bedenken van de perfecte keuken en wil je graag de mogelijkheden eens goed van dichtbij bekijken? Dan kun je hier een afspraak maken bij een van onze twee filialen. Wij zetten dan de koffie klaar en zorgen dat we alles opties voorbij laten komen. 

 

Meer inspiratie en tips?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest