088 0101 200 [email protected]

Een kleine ruimte vraagt vaak om een slimme indeling. Daarvoor bestaan de kitchenettes, de mini-keukens en de pantry keukens. Deze kleine keukens bevatten vrijwel alles wat je nodig hebt in een keuken, maar dan in een slimme opstelling. We zetten enkele voorbeelden van deze waanzinnig leuke kleine keukentjes voor je op een rij en laten je meteen zien wat het verschil is tussen de vele namen die de kleine keukens krijgen.

Pantry Keuken
Een Pantry Keuken, ook wel een keukenblok genoemd. Is een handig keukentje dat bedoelt is voor kleine taken zoals bijvoorbeeld het zetten van thee en koffie of het opwarmen van eten. Om die reden beschikt een echte pantry keuken dan ook alleen over een spoelbak en kastruimte. Deze kleine maar enorm handige keuken zie je vooral terug op kantoren en in (kleine) winkels.

De Kitchenette
Dit is een extra kleine versie van een keuken en is eigenlijk niet veel groter dan 100 centimeter. Door het kleine formaat van het keukentje zijn de activiteiten in een kitchenette beperkt. Wel is deze kleine keuken voorzien van een spoelbak en meerdere apparaten zoals een kookplaat en een koelkast, waardoor het wel uiterst functioneel is. De kitchenette is iets uitgebreider en bied de mogelijkheid om ook een maaltijd klaar te maken zoals bijvoorbeeld ontbijt of lunch. Ook dit exemplaar kan je terug vinden in winkels of op kantoren, maar zie je bijvoorbeeld ook terug in de uiterst functionele maar kleine stads-appartementjes.

De Mini-keuken
Deze kuken is gelijk aan een normale keuken, maar dan in ‘miniatuur-formaat’. Dat houd in dat de keuken tussen de 1.50 en 3 meter is. Deze kleine keuken is van alle gemakken voorzien, heeft genoeg opbergruimte en doet zeker niet onder voor zijn grote broer. De keuken is bedoelt voor het bereiden van dagelijkse maaltijden en zie je vooral terug in kleine appartementen en studio’s.

Al is de ruimte van een je keuken beperkt, je kan er alsnog heel veel kanten mee op en er een waanzinnig mooi keukentje van maken. Heb je ooit online gezocht naar inspiratie van wat er allemaal mogelijk is? De laatste jaren zijn de tiny-houses bekender geworden, maar ook zijn er steeds meer kleine appartementen in grote steden. In beide van deze gevallen wordt er met de ruimte slim omgegaan en dus ook gekozen voor een kleine maar functionele keuken.

Er zijn verschillende stijlen, kleuren en opstellingen mogelijk. Heb jij een kleine keuken in te delen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust hier een kijkje om al onze kleine keukens te bekijken. Bij ons worden alle kleine keukens gevangen onder de naam pantry keukens. De keukens zijn in ieder gewenst formaat te ontwerpen en kunnen van alle gemakken worden voorzien. Het is maar net wat jij wilt. Toch graag persoonlijk advies of een passend ontwerp gewenst? Kom gerust langs bij één van onze showrooms. 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest