088 0101 200 [email protected]

In de drukte van het dagelijkse leven kan het schoonmaken van de keuken een tijdrovende uitdaging lijken. Maar wist je dat de oplossing zich gewoon in je keukenkastjes bevindt? Maak kennis met de eenvoudige, maar effectieve wereld van natuurlijke schoonmaakmiddelen, rechtstreeks uit je keukenkastje. Verfris je keuken op een milieuvriendelijke manier met schoonmaken met keukeningrediënten!

 

Schoonmaken met keukeningrediënten tips

 

Citroenfrisheid

Citroenen, die niet alleen zorgen voor een verfrissende smaak in gerechten en drankjes, zijn ook uitstekend voor het reinigen. Snijd een citroen doormidden en gebruik deze als een natuurlijke schrobber voor aanrechtbladen en gootstenen. De natuurlijke zuren breken vet en vuil af, terwijl de heerlijke geur zich verspreidt, waardoor je keuken weer helemaal opfleurt. Citroen staat immers bekend om zijn reinigende eigenschappen en laat een frisse geur achter.

 

Azijn als allesreiniger

Azijn is niet alleen een onmisbaar ingrediënt in veel recepten, maar het is ook een krachtig reinigingsmiddel met desinfecterende eigenschappen. Meng gelijke delen water en azijn in een spuitfles en gebruik dit mengsel als een allesreiniger. Het werkt geweldig op glas, tegels en roestvrijstalen oppervlakken. Bovendien is azijn een natuurlijke ontkalker, perfect voor het reinigen van je koffiezetapparaat en waterkoker.

 

Baking Soda als wondermiddel

Baking soda, of zuiveringszout, de vriend van elke bakliefhebber is ook als een wondermiddel voor schoonmaken. Maak een pasta van baking soda en water en breng het aan op je fornuis, oven of magnetron. Laat het een nacht intrekken en veeg het de volgende dag weg. Het neutraliseert onaangename geurtjes en staat bekend om zijn schurende werking, perfect voor het verwijderen van aangekoekt vuil.

 

Olijfolie voor extra glans

Olijfolie is niet alleen heerlijk in salades, maar het kan ook worden gebruikt om houten en roestvrijstalen oppervlakken te laten glanzen. Meng olijfolie met citroensap, breng het aan op een zachte doek en wrijf het over je apparaten voor een glanzende afwerking. Het laat niet alleen een mooie glans achter, maar het beschermt ook tegen vingerafdrukken.

 

Zout als schuurmiddel

Zout is niet alleen goed om gerechten op smaak te brengen, maar het werkt ook als een effectief schuurmiddel. Meng het met wat citroensap of azijn om een pasta te maken en gebruik het om hardnekkige vlekken en aangekoekt vuil te verwijderen. Het is ideaal voor het reinigen van potten, pannen en zelfs ovenroosters.

 

Kruiden als luchtverfrissers

Verban kunstmatige luchtverfrissers en maak je eigen natuurlijke versie! Breng een pannetje water met kruiden zoals rozemarijn, tijm of kaneel aan de kook voor een heerlijk ruikende keuken. Natuurlijke aromatherapie rechtstreeks uit je keukenkastjes. De droge kruiden kunnen ook in kleine zakjes worden gestopt en in je keukenkastjes of koelkast worden geplaatst. Naast het frisse aroma, helpen ze ook bij het afweren van ongewenste beestjes.

 

Koffiedik tegen onaangename geuren

Na het zetten van je ochtendkoffie kun je het overgebleven koffiedik recyclen. Gebruik het als een natuurlijk schuurmiddel voor potten en pannen, plaats een bakje koffiedik in de koelkast of strooi het in de gootsteen of afvoer om onaangename geuren te neutraliseren.

 

Thee voor een geurige koelkast

Gebruik oude theezakjes om je koelkast een aangename geur te geven. De natuurlijke aroma’s van thee helpen ongewenste geuren te neutraliseren. Plaats simpelweg een paar gebruikte theezakjes op een schaaltje en laat de koelkast weer fris ruiken!

 

Schoonmaken met keukeningrediënten is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het is ook milieuvriendelijk en vrij van schadelijke chemicaliën. Dus, de volgende keer dat je keuken een opfrisbeurt nodig heeft, ga naar je keukenkastjes voordat je naar de supermarkt rent. Je zult versteld staan van de kracht van eenvoudige ingrediënten en de magie die ze kunnen toevoegen aan je schoonmaakroutine! Happy cleaning!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken toch nog een stapje verder aan te pakken dan enkel deze tips toe te passen? Of is het misschien wel echt tijd geworden voor die nieuwe droomkeuken? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

Meer inspiratie voor schoonmaakliefhebbers

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest