088 0101 200 [email protected]

Eens in de zoveel tijd heb je wat grotere klusjes in de keuken, zo ook de vaatwasser schoonmaken. Wanneer je niet regelmatig de tijd neemt de vaatwasser even schoon te maken, zal deze minder fris gaan ruiken en kan het zelfs problemen met de vaatwasser opleveren. Hoe je dit dan het beste aanpakt? Dat lees je in deze blog.

 

De vaatwasser schoonmaken – Tips

 

#1 Verwijder etensresten van de vaat

Beperk etensresten in de vaatwasser door borden en pannen vooraf leeg te schrapen boven de prullenbak. Eventueel kun je nog voordat je de vaat in de machine zet het ergste vuil, zoals bijvoorbeeld gesmolten kaas, eraf spoelen. Hoe minder etensresten er in de vaatwasser komen, hoe minder kans op verstoppingen of andere problemen.

 

#2 Leeg laten draaien

Laat de vaatwasser af en toe leeg draaien op het warmste programma. Dit zorgt ervoor dat alle hoekjes en buisjes goed gereinigd worden. Dit voorkomt problemen en nare luchtjes.

 

#3 Filters schoonmaken

In de bodem van de vaatwasser zitten één of meerdere filters die vaste resten opvangen om te voorkomen dat deze de leidingen ingaan. Het is belangrijk deze filters regelmatig te reinigen, ook omwille van de hygiëne in de vaatwasser. Spoel ze om onder de kraan en was af met een mild sopje.

 

#4 Deurrubbers schoonmaken

Ook de rubbers van de vaatwasser kunnen vuil worden door etensresten die er (onbedoeld) in terecht komen. Dit kan ook weer voor nare geurtjes zorgen. Maak daarom regelmatig voorzichtig de deurrubbers schoon met een vochtige doek en ga er vervolgens met een droge doek overheen.

 

Door regelmatig de vaatwasser bij te houden, blijft de vaatwasser in goede conditie. Let wel op: volg ten alle tijden het advies en de instructies van de fabrikant!

 

Toch tijd voor een nieuwe vaatwasser? Of misschien zelfs een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest