088 0101 200 [email protected]

Glühwein is het perfecte drankje om op te warmen na een lekkere boswandeling in de wintermaanden en is het ultieme drankje op kerstmarkten om optimaal in de kerststemming te komen. Maar je kunt natuurlijk ook met een beker glühwein op de bank ploffen en onder een dekentje jouw favoriete (kerstfilm kijken. Je kunt glühwein kant-en-klaar kopen maar met dit recept kun je voortaan zelf glühwein maken, veel lekkerder!

Welke wijn kun je het best gebruiken?

Dit is de perfecte gelegenheid om die ene fles rode wijn die je eigenlijk niet zo lekker vindt te gebruiken. Heb je helemaal geen rode wijn in huis? Elke rode wijn volstaat, het is dus helemaal niet nodig en ook nog eens zonde om hier een dure wijn voor te gebruiken.

Zelf glühwein maken

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn (75 cl)
  • 1 sinaasappel
  • ½ citroen
  • 3 kruidnagels
  • 1 of 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 3 eetlepels suiker (of meer naar smaak)
  • Optioneel: een scheutje amaretto

Bereidingswijze

  • Verwarm de rode wijn op laag vuur.
  • Snijd de sinaasappel en citroen in plakjes. Steek de kruidnagels in de plakjes citroen of sinaasappel, zodat je ze er later makkelijker uit kunt halen. Voeg samen met de rest van de kruiden en suiker toe aan de rode wijn.
    Laat het geheel met deksel op de pan op laag vuur een kwartier tot half uur opwarmen en op smaak komen. Let op: de wijn mag niet koken!
  • Voor het serveren kun je eventueel de fruit en kruiden eruit zeven of laat voor een leuk effect in de glazen de fruit en kruiden erin zitten (haal dan alleen de plakjes met kruidnagel eruit).
  • Verdeel de glühwein over 4 bekers of (dikke) theeglazen.
  • Maak de glühwein extra lekker met een scheutje amaretto!

Tips

  • Variatie: voeg voor extra smaak de schil van een sinaasappel en citroen toe. Schil met een dunschiller reepjes citroen- en sinaasappelschillen en voeg dit toe aan de rode wijn (naast de plakjes citroen en sinaasappel die er al in gaan).
  • Maak de glühwein in de ochtend alvast klaar, zo kunnen de kruiden extra goed intrekken! Warm de glühwein opnieuw op voor het serveren.
  • Serveer de glühwein met een blokje fudge of een puntje klassieke appeltaart om er een echt verwenmoment van te maken.

Ben je er tijdens het maken van dit recept achter gekomen dat er iets ontbreekt of vervangen mag worden in je keuken? Of ben je toe aan een compleet nieuwe keuken? Kom dan eens langs in een van onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

Meer recepten bekijken?
– Liever warme chocolademelk? Hier 5 recepten.
– Je kunt ook deze heerlijke verse thee proberen.
12 varianten koffie om lekker mee op te warmen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest