Een heerlijke snack voor als je wat te vieren hebt (of gewoon zomaar!)… de appelflap! Met dit feestelijke recept kun je in een handomdraai zelf appelflappen maken, dus ook ideaal om last minute te maken.
Zelf appelflappen maken
Ingrediënten
- 10 vellen bladerdeeg
- 5 kleine/middelgrote Elstar appels
- 100 gram rozijnen
- 100 gram suiker
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 scheutje (soja)melk om te bestrijken
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Afhankelijk van hoe groot de oven is verdeel je het bladerdeeg over één of twee met bakpapier beklede bakplaten. Vergeet niet de velletjes te verwijderen!
- Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng de appels met de rozijnen, de helft van de suiker en kaneel in een kom.
- Verdeel de vulling over de ene helft (diagonaal), houdt alle randen vrij.
- Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk aan met een vork zodat je een kartelrandje krijgt.
- Bestrijk de appelflappen met de melk en bestrooi met suiker.
- Bak de appelflappen in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven aan vervanging toe is? Of misschien is zelfs de hele keuken aan vervanging toe? Je kunt hier een afspraak maken voor een vrijblijvend thuisbezoek of online gesprek om de keuken van je dromen te verwezenlijken.
VOLG ONS