Pasta bolognese is populair gerecht. De officiële naam is Ragu alla Bolognese en vindt zijn oorsprong in de regio Bologna. In Nederland denken wij onterecht dat bolognesesaus een tomatensaus is. Bolognese saus is een zeer gevulde pastasaus met veel vlees. Vlees is dus het belangrijkste ingrediënt van deze saus. In deze blog delen wij het recept voor een heerlijk spaghetti bolognese recept. Wil je liever een vega(n) variant? Dan kan je het gehakt natuurlijk vervangen voor vega(n) gehakt.
Recept spaghetti bolognese
Ingrediënten
- 250 g spaghetti of tagliatelle
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g gehakt
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 150 ml droge rode wijn
- 150g gezeefde tomaten
- 1 t droge oregano
- peper en zout
- handje basilicum
- kaas naar keuze
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti of tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.
Snipper de ui en knoflook. - Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gehakt toe. Rul het gehakt tot het gaar is, onder regelmatig roeren.
- Voeg dan de ui en knoflook toe. Bak kort mee.
- Doe de tomatenpuree erbij, blijf 2 minuten goed roeren. Blus af met de rode wijn. Kook 4 minuten.
- Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Laat 3 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
- Was de basilicum, schud droog en hak de blaadjes grof. Roer door de saus.
- Meng de spaghetti met de bolognesesaus en roer eventueel wat kookvocht door de saus voor een romigere saus.
- Verdeel de spaghetti bolognese over 2 borden. Strooi er wat kaas naar keuze overheen als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat de keuken aan vervanging toe is of wil je graag inspiratie op doen? Kom langs in een van onze showrooms of maak direct een afspraak.
Ik vind het een petfect recept en hou van de italiaanse keuken
Wat leuk om te horen dat het recept in de smaak valt. Heel veel kookplezier.