088 0101 200 [email protected]

Valentijnsdag staat voor de deur en wat is er nu romantischer dan je geliefde te verrassen met een hartverwarmend ontbijt? Deze schattige en smakelijke hartvormige Valentijn Pancakes zijn eenvoudig te maken en vormen het perfecte ontbijt om de liefde te vieren. Deze pannenkoeken zijn doordrenkt met liefde en zullen zeker een glimlach op het gezicht van je partner toveren. Gepaard met vers rood fruit, maakt de ochtend van je geliefde extra speciaal.

 

Valentijn Pancakes recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 2 tot 3 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Rode voedingskleurstof (optioneel)
  • Hartvormige uitsteekvormpjes
  • Vers rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen, bramen) voor de topping
  • Poedersuiker en/of ahornsiroop ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten: In een grote kom combineer je de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en een snufje zout. Roer alles goed door elkaar, zodat de droge ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn.
  2. Voeg de natte ingrediënten toe: Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg daar de melk, het ei en de gesmolten boter aan toe. Meng alles voorzichtig tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven.
  3. Optionele touch: Voor die extra liefdevolle uitstraling voeg je een paar druppels rode voedingskleurstof toe aan het beslag.
  4. Verhit de koekenpan: Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze lichtjes in met boter of kookspray.
  5. Bak de hartvormige pannenkoeken: Plaats de hartvormige uitsteekvormpjes in de pan en giet het beslag erin. Bak tot er belletjes verschijnen, draai dan voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  6. Snijd het rode fruit in hartvormen: Snijd de aardbeien, frambozen en/of ander rood fruit in plakjes en gebruik een klein hartvormig uitsteekvormpje om hartvormige stukjes eruit te snijden.
  7. Serveer met liefde: Stapel de warme pannenkoeken op een bord en bedek ze royaal met de gesneden hartvormige stukjes aardbeien, frambozen en/of ander rood fruit.
  8. Finishing touch: Of giet een royale hoeveelheid ahornsiroop over de hartvormige pancakes en laat het druipen langs de zijkanten. De zoete siroop vormt een perfect contrast met het frisse fruit en de luchtige pancakes.

 

Tip: Voeg een vleugje extra liefde toe door de pancakes te versieren met eetbare bloemblaadjes of een snufje poedersuiker voor een romantische uitstraling.

 

Deze hartvormige Valentijn Pancakes zijn niet alleen een culinaire verwennerij, maar ook een prachtige manier om de liefde te vieren. Samen genieten van dit hartverwarmende ontbijt, met de heerlijke combinatie van hartvormige pannenkoeken en vers rood fruit, zal zeker een onvergetelijke start van Valentijnsdag garanderen. Laat de liefde in elke hartvormige hap spreken!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de hartvormige Valentijn Pancakes achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer hartverwarmende zoete recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest